Ugrás a tartalomra

Győztes gól Kulcsártól, csak nem attól…

2019. augusztus 23. péntek
Fásultan futballozott a BMTE, vereség lett a vége
Győztes gól Kulcsártól, csak nem attól…

Az NB II egy kicsit olyan, mint Angliában a második vonal, a Championship. Úgy tartják, itt nehezebb érvényesülni, mint az élvonalban, mert keményebbek, harapósabbak az ellenfelek, több a meglepetés. Sajnos, vasárnap mi is megkóstolhattuk a feketelevest, mert 3-2-es vereséget szenvedett a BMTE a Budaörstől a Promontor utcában. Pánikra azonban semmi ok, még így is hat ponttal, 9-5-ös gólkülönbséggel a hetedik helyen állunk négy forduló után.

Sajnos két kulcsjátékosunk, a gólfelelős Kulcsár Kornél és Gohér Gergő hiányzott sérülés miatt, s mint kiderült, nem igazán sikerült a pótlásuk.

„Nagy szükség lett volna rutinos játékosainkra, mert fiatal a csapat, hiányzott a rutin – értékelte a látottakat Jakab János, a klub tiszteletbeli elnöke. – Öt fiatal játszott ezen a vasárnapon, egy tizenhét, két tizennyolc, egy tizenkilenc és egy huszonegy éves labdarúgó, s ezzel párhuzamosan öt saját nevelésű játékosunk lépett pályára. Függetlenül a vasárnapi eredménytől, kezd beérni a három éve megkezdett utánpótlás-nevelő munkánk.”

Persze ennek csak hosszú távon lesz érzékelhető az eredménye, a Budaörs ellen a rutin, a helyzetfelismerő képesség döntött. S ebben a vendégek álltak jobban.

„Bognár Gyuriék tapasztalt, dörzsölt játékosai eldöntötték a meccset, mi végig szaladtunk az eredmény után. Megvoltak a helyzeteink, még a 93. percben is egyenlíthettünk volna, de ezúttal nem sikerült. Különösen azt sajnálom, hogy derék masszőrünk, egykori játékostársam, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros felnőtt válogatott Tóth Kálmán hetvenötödik születésnapját nem sikerült győzelemmel bearanyozni” – kesergett „Jaksi”, aki nélkül talán már nem is létezne a klub.

De létezik, él és virul, még akkor is, ha 2-2 után Kulcsár belőtte a győztes gólt. Fájdalom, nem a mi Kulcsár Kornélunk, hanem a budaörsi Kulcsár Tamás… Nem mindegy.
Most kemény egy hét következik, hét nap leforgása alatt előbb Dorogra utazunk, majd jön a Soroksár, végül Békéscsabára megyünk. Kilenc pont forog kockán szeptember elsejéig, ez a kemény menetelés meghatározhatja a BMTE őszi szereplését. (Ch. Gáll András)