Ugrás a tartalomra

Ha szükséges, a nyári szünetben is megnövelt kapacitással működtetjük intézményeinket

2020. április 29. szerda
Budafok-Tétény Önkormányzata, ahogy eddig is a járványügyi helyzetnek és a kerületi gyermekes családok igényeinek megfelelően segíti a szülőket munkájuk megtartásában, illetve a munkába való fokozatos visszatérésükben. Március 16-a óta a kerületi tagóvodák és tagbölcsődék ügyeleti rendszerben működnek, amelyet nyáron is fenntartanak, sőt szükség esetén megnövelt kapacitással biztosítanak.
Ha szükséges, a nyári szünetben is megnövelt kapacitással működtetjük intézményeinket

Március 16-óta az Egyesített Óvoda és az Egyesített Bölcsőde ügyeleti rendszerben működik és - szigorú járványügyi rendszabályok betartása mellett - fogadja azokat a kisgyermekeket, akiknek felügyeletét szüleik másként megoldani nem tudják. Az április 30-tól hatályos kormányzati rendelkezések szerint egy gyermekcsoportban legfeljebb 5 gyermek látható el, és a szülőnek írásban kell nyilatkoznia arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

Tekintettel arra, hogy Budafok-Tétényben igen csekély létszámú bölcsődés és óvodás gyermek van ügyeletben, kerületünkben nem okoz semmilyen fennakadást a létszámkorláthoz kötött ügyeleti rend, a tagintézményekben ennek betartásával is megszervezhető a gyermekek felügyelete és ellátása.

Közös érdekünk a gazdaság fellendítése és a gyermekes családok megsegítése, hogy minél hamarabb visszatérhessen az életük a normál kerékvágásba, a szülők újra munkába állhassanak.

Önkormányzatunk ezért úgy döntött, hogy amennyiben a veszélyhelyzet enyhül és már nyáron egyre többen térhetnek vissza a dolgos hétköznapokba, az ügyeleti rendszerünket az igényekhez, az aktuális járványügyi és jogi előírásokhoz igazítva szervezzük meg. Ez azt jelenti, hogy a már megszokott nyári ügyeleti rendszer helyett, akár megnövelt kapacitással látjuk el a tagóvodákban és a tagbölcsődékben kisgyermekeket.  Ugyanígy támogatjuk az iskolás gyermeket nevelő családokat is, hiszen szándékaink szerint az önkormányzati nyári napközis tábor a nyári szünidőben egész napos felügyelettel és változatos programokkal fogja várni azokat a kisdiákokat, akik szüleinek a veszélyhelyzet elmúltával a nyári időszakban kell munkába járniuk.