Ugrás a tartalomra

Hamarosan elkészülhet az Elágazás park

2021. április 15. csütörtök
Folyamatosan zajlanak a villamoselágazásnál épülő pumpapálya kivitelezési munkálatai, időjárás függvényében, várhatóan május második felében vehetik birtokba a kerületiek.
Hamarosan elkészülhet az Elágazás park

Tavaly Budafok-Tétény önkormányzata az Országos Bringapark program keretében 40 millió forintos támogatást nyert el az államtól kerékpáros pumpapálya építésére, amely a villamoselágazásnál lévő területen valósul meg. A fennmaradó összeget a kerületi önkormányzat biztosítja, mellyel az úgynevezett Elágazás park első üteme valósul meg.

A bringapark kivitelezése – az időjárás figyelembe vételével -  ütemterv szerint halad. A terület tereprendezés után már megvalósult a sétány nagy része, a pumpapálya földmű munkái és csapadékvíz szikkasztói, valamint a közműépítések nyomvonalas munkái és az aszfaltozásához szükséges alépítményi munkák. A közműszolgáltatók ügyintézésétől függően tud megvalósulni a csatorna, víz és közvilágítás hálózatra kötése, melyhez az önkormányzat részéről minden biztosítva van már.

Az Elágazás park az időjárás függvényében, várhatóan 2021. május második felében kerül átadásra, ahol mind az amatőr mind pedig a profi szinten biciklizők megtalálják majd a kihívást. A közel jövőben további fejlesztés is várható a területen, amely a legkisebbek számára fog kedvezni.

Hamarosan elkészülhet az Elágazás park