Ugrás a tartalomra

Hamarosan megkezdődhet a Bringapark építése a Budafoki elágazásnál

2021. február 11. csütörtök
A sikeresen lezajlott közbeszerzést követően, február 15. után, időjárástól függően indulhat a kivitelezés. Az Albertfalvai felüljáró melletti elhanyagolt, gondozatlan korábbi BKV-s terület végre megújul.
Hamarosan megkezdődhet a Bringapark építése a Budafoki elágazásnál

Korábbi cikkünkben beszámoltunk az Országos Bringapark program keretében az államtól elnyert 40 millió forintos támogatásról kerékpáros pumpapálya építésére. A fennmaradó összeget a kerületi Önkormányzat biztosítja, mellyel az úgynevezett Elágazás park első üteme valósul majd meg.

A pumpapálya használói és sportszakági igényeket figyelembe véve épül, ahol mind az amatőr mind pedig a profi szinten biciklizők megtalálják a kihívást.

A pályával szemközti területen illemhely-épület kap helyet, egy-egy női és férfi mosdóval, valamint pelenkázóval, így közösségi térként pihenési, kikapcsolódási lehetőséget biztosít a családosok számára is.

A parkon keresztül széles sétány vezet majd, így az Ady Endre út - Anna utca kereszteződés felől érkezők könnyedén juthatnak el a 41-es és a 47-es villamosok megállójához.

Padok várják majd a pihenni vágyókat, ahol a forró nyári napokon is kellemesen tölthetik szabadidejüket, terebélyes fák árnyékában. Biztonságuk érdekében a sétány, a területen található kisebb teresedések és maga a pálya köré is kiépítjük a közvilágítást.

Kerületünkben számos helyszínen található szabadtéri sportolásra alkalmas futókör, fitneszpark, sportpálya, ehhez csatlakozik most a Bringapark. A kerületi önkormányzat saját beruházásaként megvalósuló sportlétesítmény biztosítja a fiatalok hasznos szabadidő eltöltését, és egyben a terület rendezését és folyamatos karbantartását is jelenti.

Hamarosan megkezdődhet a Bringapark építése a Budafoki elágazásnál