Ugrás a tartalomra

Hamarosan rajtol a Budafoki Bornapok

2021. augusztus 30. hétfő
Koncertek, bor, pezsgő és kézművesvásár Budafokon
Hamarosan rajtol a Budafoki Bornapok

Az Oroszlános Udvarban koncertekkel és a helyi borászatok pavilonjaival várják a vendégeket a Budafoki Bornapokon szeptember 3-án, 4-én és 5-én. A többi helyszínen bor és pezsgő, gasztronómiai különlegességek és kézművesvásár fogadja majd a látogatókat.

A legutóbbi lapszámunkban írtunk arról, amit bizonyára már sokan tudnak azóta a kerületben, hogy idén szeptember 3-án, 4-én és 5-én rendezi meg Budafok-Tétény önkormányzata a Budafoki Bornapokat. Sokan kérdezték, hogy ez akkor nem a hagyományos Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál? A szervezők tájékoztatása szerint nem, de mégis valami hasonló. Az idő rövidsége és a jelenlegi járványügyi intézkedések miatt ugyanis sajnos kevesebb helyszínen, de hangulatában, megjelenésében egy hasonló eseménnyel készülnek Budafokon. A Borudvarban (Oroszlános Udvar – Leányka utca 1/B) vonulnak fel pavilonjaikkal a kerületi borászatok, és itt koncertek is lesznek, fellép például a 100 Tagú Cigányzenekar, a Swing à la Django egy sztárvendéggel már a pénteki nyitónapon. Itt szep-tember 3-án 16 órától éjfélig, szeptember 4-én 10-től 2 óráig zajlanak a zenés programok. Belépni viszont csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet majd a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

A rendezvény többi helyszínén, a Borligetben (a Városház téren), a Piactéren és a Szieszta ponton egy hatalmas „kerthelyiség” vár mindenkit borral, pezsgővel, gasztronómiai különlegességekkel és kézművesvásárral. Természetesen lesznek nyitott pincék is, illetve a Barlanglakás Emlékmúzeum és a Magdolna Udvar is megnyitja kapuit. A Borliget, a Piactér és a Szieszta pont szeptember 4-én 10-től éjfélig, szeptember 5-én 10-től 22 óráig lesz látogatható. Ezeken a helyszíneken védettségi igazolvány nem szükséges. A részletes programot és információkat az elkövetkező hetekben folyamatosan közöljük. A Budafoki Bornapokról további információkat olvashatnak a bornegyed.hu oldalon.

Hamarosan rajtol a Budafoki Bornapok