Ugrás a tartalomra

Hatalmas átalakulás előtt a 20 éves Campona

2018. november 19. hétfő
Az ingatlanszakma rangos nemzetközi eseményén, a cannes-i MAPIC szakkiállításon mutatja be a CPI Property Group budapesti, lengyelországi és cseh bevásárlóközpontjainak nagyszabású átalakítási terveit.
Hatalmas átalakulás előtt a 20 éves Campona

A hosszú távú ingatlanbefektetésekkel foglalkozó CPI Property Group nyilvánosságra hozta legújabb terveit és projektjeit a világhírű cannes-i Fesztivál Palotában rendezett MAPIC nemzetközi ingatlankiállításon. Ezek között szerepel a budapesti Campona családi élményközponttá történő átépítése, a brnoi Královo Pole és a pilseni Olimpia bevásárlóközpontok kibővítése, valamint a lengyelországi Elblag városában lévő Ogrody bevásárlóközpontban található éttermi terület teljes újjáépítése.

Hatalmas átalakulás előtt a 20 éves Campona

A megújuló budapesti Campona lesz Magyarország első régiós életmódközpontja

 

A CPI Property Group a budapesti Campona átalakítási terveit bemutató exkluzív prezentációval tette emlékezetessé a 24. MAPIC nemzetközi ingatlan-szakkiállítás kezdetét. Az átépítés után a bérbeadható területek (GLA) aránya közel 60%-kal lesz nagyobb, 41.000 m2-ről 70.000 m2-re fog emelkedni. A terület majdnem 30%-a szabadidős tevékenységeknek ad majd otthont, és 15%-át éttermek, gasztronómiai egységek foglalhatják majd el. A fennmaradó 55% ad majd helyet a kereskedelmi tevékenységnek. Az átépítési tervek között szerepel a Campona új gasztronómiai része felett egy panoráma tetőterasz és egy 300.000 m2-es park kialakítása is.

Hatalmas átalakulás előtt a 20 éves Campona

,,Komoly energiát fektettünk abba, hogy megértsük a vásárlók és a központ látogatóinak változó igényeit és vágyait. Az új Camponát a jövő bevásárlóközpontjának képzeljük el, az első inspiráló életmódközpontnak, amely tökéletes körülményeket teremt egy családi kiruccanáshoz: itt egyaránt vásárolhatnak és szabadidejüket is tölthetik az emberek.”- mondta el Renata Kodadova, a Campona kereskedelmi vagyongazdálkodási részlegének vezetője.

Hatalmas átalakulás előtt a 20 éves Campona

A CPI PPG a világ egyik vezető ingatlanbefektetéssel foglalkozó cégcsoportja. Főleg hosszú távú ingatlanbefektetései és –kiadásai központjában Közép-Kelet-Európa és Németország áll. A luxemburgi székhelyű, frankfurti értéktőzsdén jegyzett, közel 7 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezelő vállalatcsoport fő részvényese Radovan Vitek. A vállalatcsoport változatos portfóliójának 418 ingatlana több szegmenst is felölel: kereskedelmi, irodai, lakó-, szállodai, ipari, logisztikai ingatlanjai és még biofarmjai is vannak. A csoport Csehországban a legnagyobb kereskedelmi funkciójú ingatlantulajdonos, kapacitásban a legnagyobb szállodaüzemeltető, és a második legnagyobb lakáscélú bérbeadó. 2017 szeptemberében a CPI PPG megkapta a Moody’s Baa3 minősítését, és 2018 áprilisában stabilról pozitívra változtatta értékelését. Az S&P Global Rating vállalattól a hosszú távú hitelráta BBB minősítését kapta. 2018 októberében a Moody’s Baa3-ról Baa2-re javította a hosszú távú befektetési rátáját és stabil kilátásokat állapított meg.

Hatalmas átalakulás előtt a 20 éves Campona

Forrás: http://campona.hu/hu/hirek/megujul-a-campona/