Ugrás a tartalomra

Hatalmas buli volt a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon - 3 színpad, 90 program, 3 nap

2023. szeptember 04. hétfő
Több ezren ünnepeltek együtt idén is kerületünk egyik legnagyobb rendezvényén, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon. A rendezvényt Karsay Ferenc polgármester és Tarlós István miniszterelnöki főtanácsadó nyitotta meg a háromnapos eseménysorozat egyik fő helyszínén, a Piactéren.
Hatalmas buli volt a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon - 3 színpad, 90 program, 3 nap

Szeptember 1-jén, pénteken nyitotta meg kapuit a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál. Az ünnepségen Karsay Ferenc köszöntötte a megjelenteket, köztük a testvérvárosok, Bonn és Barót képviselőit.

A beszédek után Tarlós István miniszterelnöki főtanácsadó, Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester közös koccintással nyitották meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált.

Az ünnepélyes megnyitót követően a Piactéren a BDZ Big Band koncertjét Pocsai Kriszta közreműködésével élvezhette a közönség. Utánuk a Band of StreetS varázsolt felejthetetlen hangulatot a Budafoki Szomszédok Piaca előtt. A zenekar az ünneplőkkel közösen vonult át az Oroszlános Udvarba, ahol tovább folytatódott a remek hangulat.

Az egyedülálló és színes programok szombaton és vasárnap is folytatódtak. Borok, pezsgők, gasztronómia, művészet, családias hangulat.

A kultúra is kiemelt szerepet kapott. Kiállításmegnyitókat tartott az ARTÉR Művészeti Egyesület a Magdolna Udvarban, ahol a kultúra mellett a zene is kiemelt szerepet kapott.

Szombaton megtartották a hagyományos szüreti felvonulást a magyarországi borrendek kíséretében. Az ünnepi menet a Borligettől a Borudvarig tartott, ahol felavattak három új borlovagot is. A jelölteknek elméleti és gyakorlati feladatokban kellett helytállniuk. Miután hibátlanul teljesítették a kihívásokat, ünnepélyesen lovaggá ütötték őket.

A Borudvarban színpadra lépett a Folkontinent, a Barabás Lőrinc Quartet, a Konyha, illetve a Mini Brass co formáció is.

A Borligetben igazi piknikhangulat volt. Sokan a fűben heverészve élvezték a jó időt, a kellemes borokat és a koncerteket. Koncertezett Lévai Timi és Poppre Ádám, a Mr. Moodburn, illetve Horváth Márk & Jász András.

A Piactéren délelőtt a kicsik, este pedig a nagyok perdültek táncra. A gyerekek legnagyobb örömére a Picuri Muri is színpadra lépett. A gyereknek a koncert mellett számos érdekes programmal készültünk. Volt facsiga, tekergő tér, ökojátszóház.

A Piactér este is megtelt fesztiválozókkal. A Zenevonat Szuperkoncerten az LGT sztárjai igazi bulihangulatot varázsoltak. A közönség a fellépőkkel énekelte a slágereket.

Vasárnap is izgalmas programok várták a látogatókat.

A fesztivál zárónapján átadták a díjakat a Részvételi Költségvetés nyertes pályázóinak. A győztes ötletek közül 10 az ,,Otthonunk, Budafok-Tétény”, 5 az ,,Élhető Budafok-Tétény”, 3 pedig a ,,Fenntartható Budafok-Tétény” kategóriában fog megvalósulni. A győzteseket Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte.

Az ünnepélyes átadót követően Dj Toyota zenélt. A 33. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál egyik központi helyszínén, a Piactéren adott fergeteges koncertet a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar.

A kerület számos pontján egymást követték a hagyományos, illetve hagyományteremtő szándékkal megrendezett események.

Szervezett múzeumlátogatásokon az érdeklődők megnézhették a Barlanglakás Emlékmúzeumot, de nyitva tartott a Sörház utcai Óvóhely is.

A látogatók közül sokan keresték fel a kerületi nyitott pincéket is.

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon helyiek és turisták is ellátogattak kisvárosunkba, hogy részesei legyenek a pezsgő borünnepnek.

Jövőre ismét találkozunk!