Ugrás a tartalomra

Hatmillió forint egyházaknak és civileknek

2016. június 01. szerda
Budafok-Tétény képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottsága elbírálta az idei közművelődési pályázatokat
Hatmillió forint egyházaknak és civileknek

A kerületi szakbizottság határozata alapján a kerület összesen hatmillió forinttal támogatja a budafok-tétényi alapítványok, egyházak, egyesületek és könyvtárak közművelődési célú kiadásait. A pályázóknak az elnyert támogatási összegekkel 2017. március 7-ig kell elszámolniuk. 

A határozat szerint a FSZEK budafoki és nagytétényi fiókkönyvtára százezer forintot nyert el a könyvtári állomány gyarapítására, dokumentumok beszerzésére. A könyvtáraink ezenkívül 200 ezer forintot kaptak a kisgyermekes családoknak és iskolásoknak szervezett programjaikra. A Budafoki Fúvósegylet összesen 350 ezer forint támogatásban részesült, 150 ezer forintot kapott a Művelt és Egészséges Gyermekekért Alapítvány, 470 ezer forint támogatásban részesült a Nádasdy Kálmán Alapítvány. 200 ezer forinttal járult hozzá az önkormányzat a Baross Gábor-telepi Jézus Szíve Plébánia nyári táborának költségeihez, összesen 280 ezer forint támogatást szavaztak meg az Artér Művészeti Egyesület kiállítássorozatára. 180 ezer forintos támogatást kapott a Budafoki Református Egyház vesperasorozata, 160 ezer forintot a Budafoki Nyolcévfolyamos Oktatásért Alapítvány. A Budafoki Református Keresztény Alapítvány 250 ezer forintot nyert el. A Bartók Iskoláért  Alapítvány 260 ezer, a Kozmutza iskola Empátia Iskolai Alapítványa 230 ezer, a Napocska óvoda Gyermekmsoly Alapítványa 80 ezer, a Rózsakerti Baptista Közösség  210 ezer, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének kerületi szervezete 250 ezer, a Lampart Budafok Vegyeskar Egyesület 180 ezer, a Nagytétényi Nagyboldogasszony Plébánia 220 ezer, az Otthon Tétényben Közhasznú Egyesület 230 ezer, az Isten Háza Alapítvány 170 ezer, a Budafok-Belvárosi Plébánia 150 ezer, a Pofosz kerületi szervezete 60 ezer, az 56-os Szövetség 50 ezer, a Promontorium Polgári Casino Egyesület 100 ezer, a Budafoki Evangélikus Egyházközség 110 ezer, a Varázskastély Alapítvány 150 ezer, a Kristályforrás Alapítvány 150 ezer, a Bartók óvodát támogató Hat-szín virág Egyesület 140 ezer, a Ficánka óvoda alapítványa 40 ezer, a Budapest-Nagytétényi Református Egyházközség 150 ezer, a Tündérkert óvoda Figyelj Ránk Alapítványa 100 ezer, a Nagytétényi Ember- és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesület 240 ezer, az Artchaika Egyesület 90 ezer, a 903. sz. Prohászka Ottokár Cserkészcsapatért Alapítvány 50 ezer, a Történelmi Vitézi Rend Egyesület kerületi alegysége 50 ezer forintot nyert el az általuk beküldött pályázatokban szereplő célokra. (VH)