Ugrás a tartalomra

Hatvanéves jubileum

2023. október 26. csütörtök
Születésnapját ünnepelte a Budafok-tétényi Kertbarát Kör
Hatvanéves jubileum

A Klauzál Ház Mészáros Csaba Terme zsúfolásig megtelt a Budafok-tétényi Kertbarát Kör hatvanadik születésnapi rendezvényére, amelyen részt vett az ország nyolc testvérszervezete, de eljött a felvidéki Nyitra kertbarátainak küldöttsége is.

Karsay Ferenc a rendezvény megnyitóján méltatta a helyi kertbarátok kitartását és növényszeretetét. A polgármester személyes hangú beszédében kiemelte, hogy tiszteli tevékenységüket, mert időt és fáradságot nem sajnálva varázsolják széppé környezetüket, kertjüket, amiből zamatos gyümölcsök és zöldségek kerülnek ki évről évre, s a legszebbeket minden esztendőben ilyentájt be is mutatják a Klauzál Házban.

– Őrizzék meg a lelkesedésüket még hosszú évekre, évtizedekre, amihez sok sikert kívánok! – mondta a kertbarátoknak a kerület vezetője, aki megígérte, hogy ha nyugdíjba vonul, ő is szívesen fog kertészkedni.

András Károly, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke is sok sikert kívánt a körnek, amely szerinte az ország egyik legjobban működő hasonló szerveződése. Csom József helyi kertbarát elevenítette fel az elmúlt 60 év történéseit Darvas Lajosné diavetítésének segítségével, majd a kertészetet, a kert szeretetét megidéző József Attila- és Petőfi Sándor-versek hangzottak el.

A kertbarát kör elnöke, Székely András pedig megköszönte a támogatóknak a sok-sok pénzbeli és egyéb segítséget: a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének, a Klauzál Háznak, az önkormányzatnak, a Nagytétényi Polgári Körnek, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének, a Rózsavölgy Egyesületnek, az AV-Advice Kft.-nek, a Törley Pincészetnek, a Soós István borászati iskolának és a Baross Gábor-telepi Polgári Körnek.

Végezetül Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke mutatott be és szólaltatott meg népi hangszereket, a Sodrás Népzenei Együttes és a Bikahang énekkar citerásai (Birinyi József és Tóth Árpád) pedig a Nemzeti dal megzenésített változatát adták elő.

Temesi László