Ugrás a tartalomra

Hazugságok a Fővárosi Közgyűlésen és egy baloldali portálon is

2020. június 25. csütörtök
Budafok-Tétény Önkormányzata helyreigazítást követel, mert valótlan adatok jelentek meg a kerületi maszkbeszerzésekkel kapcsolatosan. Sajnálatos módon a sajtót és a közvéleményt is egy Momentumos politikus vezette félre.
Hazugságok a Fővárosi Közgyűlésen és egy baloldali portálon is

Budafok-Tétény Önkormányzata azonnali helyreigazítást követel a 2020.06.24-én megjelent, Hatszoros áron szerzett be védőeszközöket Karsay Ferenc c. cikkben közzétett valótlanságok miatt.

A szerző azt állítja Havasi Gábor, a  Momentum politikusának a Fővárosi Közgyűlésen tett felszólalására hivatkozva, hogy Budafok-Tétény Önkormányzata „hatszoros áron szerzett be védőfelszereléseket a járvány miatt” a Fővárostól vásárolt védőfelszerelésekhez képest, amely „piaci áron”, 210 Ft/db áron vásárolta azokat.

Az igazság ezzel szemben az, hogy Budafok-Tétény Önkormányzata a veszélyhelyzet kihirdetése után szinte azonnal megkezdte a maszkok beszerzését. Mint ismeretes,  és erre maga a főpolgármester, Karácsony Gergely is hivatkozott, kezdetben nehézségekbe ütközött a maszkok beszerzése országszerte. Ebből látható a „piaci ár” relatív fogalom, mert az árak szinte hétről hétre változtak, így a beszerzés időpontja függvényében értelmezhetőek csak. A XXII. kerületi Önkormányzatnak  mindennek ellenére már 2020.03.30-án sikerült 189 FT/db áron orvosi maszkokat beszerezni. Ezt követte a második beszerzése 2020. 04.08-án, amikor 250 ft/db áron, az akkori piaci árnak megfelelően hozzájutni újabb adag maszkokhoz. A harmadik körben, 2020.05.10-én, amikor már szinte mindenhol hozzá lehetett jutni a maszkokhoz (patikákban, szuper- és hipermarketekben is) önkormányzatunk 184 Ft/db áron vásárolt újabb nagyobb mennyiségű 3 rétegű orvosi maszkot. A Főváros ezzel szemben 2020.05.22-én bocsájtotta rendelkezésünkre a hónapokkal azelőtt beígért maszkokat 210 Ft/db áron.

A cikkben említett 1257 Ft/db áron beszerzett maszkokat Önkormányzatunk a kerületi középiskolák érettségizőinek vásárolta és adta ingyenesen védelmük érdekében. Ezek a maszkok három rétegű kerületi logóval ellátott, egyedi textil maszkok voltak, melyek egyfajta szuvenírként is szolgáltak a 2019/2020-as évfolyamon, a rendkívüli körülmények között vizsgázó fiataloknak.

Budafok-Tétény Önkormányzata a cikk azonnali módosítását kérte a portáltól a fent ismertetett tényeknek megfelelően!