Hírek

Helyben hasznosítható az értékes zöld hulladék
Idén először hirdeti meg az önkormányzat a házhoz menő ingyenes ágdarálási programját, amely nagy segítség azoknak, akik szeretnék környezettudatosan gondozni kertjüket.
2019-02-28

Minden budafok-tétényi, kertvárosi lakos jelentkezhet kerti gallyak (1 évnél idősebb fásszárú növények) helyben történő aprítékolására, amelyet az önkormányzat térítésmentesen biztosít a tavaszi szezonban. A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöld hulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas. Az akcióra jelentkezni március 4-től a https://komposztmester.hu/budafoki-agapritasi-regisztracio-2019-tavasz honlapon lehet, ahol megadott napokra regisztrálhatnak a lakosok. Egy lakcímen szezononként egy alkalommal, maximum 5 köbméter gally aprítására van lehetőség az akció keretében. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladék-mentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni. Az apríték felhasználásáról a lakosnak kell gondoskodnia. A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás szabadon maradjon a halom közelében az adott napon. Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a regisztrációs honlapon található további információkat, hogy zökkenőmentes, gyors munkavégzéssel minél több lakosnak tudjanak segíteni a zöldhulladék feldolgozásában és a környezettudatos kertgondozásban.

Jelentkezés március 4-től: https://komposztmester.hu/budafoki-agapritasi-regisztracio-2019-tavasz

(Internetkapcsolat és online elérhetőség hiányában az önkormányzaton ügyfélfogadási időben személyesen is jelentkezhet a 65-ös irodában. Ügyfélfogadási idő: hétfő: 13:30-18:00, szerda: 8:00-12:00 és 14:00-18:00, péntek: 8:00-12:00)

Fotók: http://www.greenarbor.hu/