Ugrás a tartalomra

Hétezer eurós segítség

2020. május 19. kedd
Adománnyal támogatja a védekezést a Prologis
Hétezer eurós segítség

A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben nagyon fontos, hogy egy-egy településen a kis közösségek összetartsanak, és közös erővel próbáljanak úrrá lenni a nehézségeken. Budafok-Tétényben az önkormányzat, a kerületi cégek, a civil szervezetek és a lakosság ezt felismerve próbál segítséget nyújtani egymásnak. Az adományozók között szerepel a Prologis vállalata is, amelynek egyik létesítménye a Nagytétényben működő modern logisztikai központ, a Prologis Park Budapest-Harbor.

Hétezer eurós segítségA Városházi Híradó kérdéseire Hunyadi Zsuzsanna, a Prologis magyarországi bérbeadásért felelős menedzsere válaszolt.

– Milyen módon támogatják a koronavírus-járvány elleni védekezést a XXII. kerületben?

– A Prologis Foundation ötmillió dolláros globális segélyalapot hozott létre, hogy pénzügyi segítséget nyújtson a frontvonalon küzdő nonprofit és közösségi alapú szervezetek számára. Vállalatunk 7000 eurót adományozott Budafok-Tétény önkormányzatának, hogy támogassa a kerület időskorú lakóinak ellátását. Célunk, hogy szilárd, őszinte kapcsolatokat alakítsunk ki a helyi közösségeinkkel – ez PARKlife programunk egyik fontos szempontja is –, és segítsük egymást.

– Mit tudhatunk a Prologis Park Budapest-Harborról?

– A Prologis Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata 2005 óta van jelen a kerületben. A Prologis Park Budapest-Harbor 141 ezer négyzetméteres parkjának 11 épülete kínál korszerű ipari területet. 18 ügyfelünk a parkban számos iparágat képvisel, így a gyógyszeripart, a logisztikát vagy a nyomdaipart is. PARKlife programunk részeként az egész parkon átívelő, széles körű szolgáltatásokat nyújtunk számukra, mert fontosnak tartjuk, hogy olyan munkahelyi környezetet teremtsünk, ahová a munkatársak örömmel járnak dolgozni, és amely hozzájárul a helyi közösségek megóvásához.

– Milyen fejlesztések szolgálják a fenntarthatóságot? 

– A saját, biológiai szennyvíztisztítóval rendelkező park két legújabb épülete (a 12. és a fejlesztés alatt álló 11. épület) egyaránt BIM technológiával készült, továbbá számos fenntartható megoldással rendelkezik, mint például az innovatív fűtési rendszer, az energiatakarékos LED világítás és az intelligens fogyasztásmérők. A 14 ezer négyzetméteres új fejlesztésünk 2020 második negyedévében zárul majd. Az egészséges életmód és a jó közérzet elkötelezett támogatójaként rekreációs területet, valamint egy kispályás focipályát is kialakítottunk, a két elektromos autótöltő állomás és az ingyenesen igénybe vehető autómegosztó platform pedig a dolgozók kényelmét szolgálja.

(Tamás Angéla)

Hétezer eurós segítség