Ugrás a tartalomra

Terelések, lezárások a körforgalom-építés miatt

2023. augusztus 25. péntek
Augusztus 28-án, hétfőn lépett érvénybe a fővárosi beruházásban készülő Tóth József utcai körforgalom-építés III üteme.
Terelések, lezárások a körforgalom-építés miatt

Újabb jelentős változások léptek életbe – mind a környék forgalmi rendjében, mind a közösségi közlekedés kapcsán – a Tóth József utca és a Sörház utca vonatkozásában.

• A Kossuth Lajos utcát a Tóth József utcai ideiglenesen megszűnő buszmegálló vonalában teljes keresztmetszetben lezárták, az utca zsákutcává vált, ide a be- és kihajtás a Donszky utca felől lehetséges.

• A Mária Terézia utca a Donszky Árpád utca és a Tóth József utca között ideiglenesen kétirányú lett. Ezen a szakaszon tilos megállni, parkolni.

• A Tóth József utca a Nagytétényi úttól az Alsó Sas utca – Nefelejcs utcai behajtóig egyirányú lett felfelé, a Pannónia utca felé. Így itt a behajtási lehetőség mindkét irányból megközelíthető maradt, kihajtás során azonban csak felfelé szabad haladni.

• Ismét be lehet hajtani a Nagytétényi útról balra a Tóth József utcába.

• A Tóth József utca egyirányúsítása miatt a Sörház utca a Nagytétényi út felé – lefelé – egyirányú lett a Pannónia utca és a Garamvári Szőlőbirtok között.

•  Az alsó szakaszon a kétirányú közlekedés lehetősége megmaradt ugyan, de ide csak „kivétel célforgalom” jelleggel lehet behajtani, csak az ott lakóknak, illetve a pincék, az ott működő gazdasági egységek elérésére.

• A terelések következtében és az iskolai tanévkezdés miatt is várható forgalom-átrendeződéssel érintett területeken nem, illetve időkorlátosan lehet parkolni helyenként a Sörház utcában, a Pannónia utcában, a Kereszt utcában, a Kálváriahegy utcában, illetve a Zoltán utcában.

• A Pécsi utcai kapcsolat – már az újonnan épült csomóponton keresztül, a Donszky utcával szemben – ismét használható, ki/be lehet hajtani minden irányba.

Közösségi közlekedés:

• A buszok már az ideiglenes útvonalakon járnak.

• A Tóth József utcában felfelé irányban a buszok változatlan útvonalon közlekednek, a Tóth József utcai megállót a Mária Terézia utcába helyezték át.

• A Tóth József utca egyirányú szakasza miatt a Városház tér – Savoya Park felé közlekedő autóbuszok terelt útvonalon, a Sörház utcán közlekednek.

• Ebben az irányban a buszok nem érintik a Komló utca megállót, helyette ideiglenes buszmegálló létesült a Ferenc utca Pannónia utcához közel eső szakaszán, illetve a Sörház utcában két helyen, a Pannónia utcánál és a Diófa utcánál, valamint a Tóth József utca helyett a Nagytétényi út 14. számmal szemben – a már működő megállóhely érhető el.

Gyalogosokat érintő változtatások:

• A Tóth József utca páros oldali járdáját lezárták a gyalogosok elől, ezért az Alsó Sas utca felé vezető lépcsőt is lezárták.

• A Mária Terézia utcában és a Kossuth Lajos utcában a gyalogos közlekedés változatlanul a járdákon halad, a Kossuth Lajos utca felől gyalogosan el lehet jutni a Nagytétényi út/Tóth József utca felé. Az épülő csomóponti környezetében a gyalogosok számára a munkaterület és a forgalmi sávok között gyalogosfolyosót alakítottak ki.

A kerékpárosokat érintő jelenlegi kialakítások lényegesen nem változtak:

•  A kivitelezés idejére javasoljuk a Duna melletti kerékpárút használatát a Vágóhíd utca és a Duna utca között.

A rendelkezésünkre álló információk alapján továbbra is igyekszünk tájékoztatni a lakosságot a változásokról.

Kérjük, hogy a munkálatok idején körültekintően közlekedjenek a balesetek elkerülése érdekében!

Segítsük egymást és a tömegközlekedési járművek mozgását.

Észrevételeiket, panaszaikat elküldhetik a BKK, a Strabag, illetve a Budapest Közút elérhetőségeire, illetve megírhatják az onkormanyzat@bp22.hu e-mail címre, igyekszünk azokat az illetékes cégek felé haladéktalanul továbbítani.

A tájékoztatás a BKK feladatköre. Az önkormányzat is igyekszik minél előbb értesíteni a lakosságot a terelésekről, lezárásokról.

A beruházó BKK közlése szerint a munka várható befejezése: 2023. 11. 30.