Ugrás a tartalomra

Hétköznapi varázslatok

2016. június 10. péntek
Csodálatos előadást tartott a Bartók iskola bemutatkozó gáláján
Hétköznapi varázslatok

– A varázslat mindenhol körülvesz minket, csupán keresnünk kell, fürkészni figyelmesen – hívta fel a közönség figyelmét a vendégek köszöntése után, a műsorszámok felkonferálása előtt Kovács-Hajdu Sára és Torzsás Lili (6.a), a két nagyon szépen beszélő narrátor a Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola bemutatkozó gáláján.

A nyolcadikosok bécsi keringője után a harmadikosok angol nyelvű produkcióikkal, az iskola kórusa pedig Kodály Zoltán, Bárdos Lajos és Balázs Árpád műveivel lépett színpadra. A 3.b osztályosok Bozo’s Birthday című műsorukkal egy születésnapra invitáltak minket, a 3.a tanulóinak jóvoltából pedig a középkorba csöppentünk, ahol hamisítatlan angol küzdelem folyt Artúr király kardjáért, az Excaliburért.

– A 3.a osztályosok ezzel a feldolgozással ezüst minősítést szereztek az Open Curtains Országos Drámafesztiválon – tudtuk meg az egyik narrátortól, aki felkonferálta Tóth Krisztina néhány állatról szóló versét, és az 5.a-sok Who did it? című produkcióját. Az 1.a-sok angol verseket és mondókákat adtak elő, Korcsmáros Zsófia (7.a) gitározott, Cselenyák Luca (7.b) verset mondott, lábak dobogtak a sztepp-padokon, ismert angol dallam csendült fel műanyag poharak kopogásától kísérve, és részesei lehettünk egy angol detektívtörténetnek is. Az iskola színjátszó szakkörösei a Pál utcai fiúkból adtak elő részletet, míg a 3.a-sok egy teljesen önállóan készített, Galaxis című produkcióval is színpadra léptek.

A műsort két részre osztva Szojka Andrea igazgatónő lépett a színpadra, hogy az iskola legkiválóbb diákjainak átadja az őket megillető díjakat.

– Hosszú évek óta minden évben bemutatjuk önöknek a Klauzál Házban, hogy mi történik az intézmény falai között, mi történik a tanórákon, illetve a tanórákon kívüli foglalkozásokon. A gála legünnepélyesebb pillanata a díjátadó. Nemcsak ünnepélyes, hanem varázslatos, hiszen most legkiemelkedőbb, legtehetségesebb gyermekeinknek adjuk át az iskola legmagasabb elismeréseit – mondta az intézmény vezetője, majd minden diákot méltatva átadta a díjakat.

A „Matematika tudora” Henz Réka (7.b) lett, aki egyben az Univerzum-díjat is megkapta. Az Év tanulójának Balogh Nórát (8.b) választotta a tantestület, míg Erdélyi Gábor (7.a), Kovács-Hajdu Sára (6.a), Mester Kamilla (7.b) és Cselenyák Luca (7.b) nevelőtestületi dicséretben részesült. (Tamás Angéla)