Ugrás a tartalomra

Hétvégén megnyílik a bringapark

2021. július 01. csütörtök
Rózsavölgy bejáratánál, a villamoselágazásnál épült kerületünk új szabadidő parkja. A hosszú évekig elhanyagolt, BKV-s terület végre megújulhatott.
Hétvégén megnyílik a bringapark

2020-ban Budafok-Tétény önkormányzata az Országos Bringapark program keretében 40 millió forintos támogatást nyert el az államtól kerékpáros pumpapálya építésére, amelyet a villamoselágazásnál lévő területen alakítottak ki. A fennmaradó összeget a kerületi önkormányzat biztosította, mellyel az Elágazás park első üteme valósult meg.

A közel 200 millió forintos beruházás során nem csak a bringapálya épült meg. Azoknak is kellemes kikapcsolódásban lehet részük, akik rendezett, ápolt környezetben szeretnének sétálgatni a parkot átszelő sétányon vagy megpihennének a kihelyezett padokon.

A bringapálya minden felhasználó számára igazi élményt nyújthat, mind a profi sortolók mind az élménybiciklizők megtalálhatják a kihívást. A pálya vonalvezetése ugyanis változatos és minden szakági előírásnak megfelel.

A park területén belül egy új játszótér is helyet kap majd, melynek munkálatai hamarosan elkezdődnek. A játszópark fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára készül, különlegessége, hogy benne a mozgássérült és ép gyerekek együtt játszhatnak.

Hétvégén megnyílik a bringapark

Fotók: Horváth Tamás