Ugrás a tartalomra

Hevesi Tamás gyakran jótékonykodik

2016. november 17. csütörtök
A sztárénekes egy szál gitárral koncertezett
Hevesi Tamás gyakran  jótékonykodik

Az utóbbi években fénykorát éli Hevesi Tamás, aki újabban feltűnik népszerű tévéműsorokban, mint például legutóbb a Sztárban sztárban vagy a Nagy duettben. November közepén pedig kerületünkben tűnt fel, a Cziffra Központban, ahol egy jótékony műsorban hallhattuk kivételes énekhangját. A népszerű művész ezúttal Bogiért énekelt.

Nagy sikere volt a november 10-i Együtt egy este Bogiért című jótékonysági esten, amelyen gitárral a kezében szórakoztatta a publikumot. Az előadása után kérdeztük meg tőle, honnan tudott a beteg kislányról, akinek a megsegítésére gyűlt össze a közönség.

– A budaörsi focicsapat indulóját én írtam, így jó a kapcsolatom az együttessel, és az egyik edzésen odajött hozzám a kapusedző, aki ismerte a szomorú esetet, és megkérdezte, volna-e kedvem segíteni. Szerencse, hogy a csütörtököm szabad volt, így szívesen jöttem, mert se előtte, se utána nem értem volna rá fellépések miatt.

– Gyakran kap felkérést jótékonysági estekre?

– Igen, de nem mindent vállalok el, mert már sokszor visszaéltek a jóindulatommal, és ráfáztam. Ezért alaposan körbe szoktam járni, mielőtt igent mondok. Előzetesen tájékozódom, mint ahogyan Bogi esetében is tettem, de mikor megtudtam, mi történt a diáklánnyal, azonnal igent mondtam.  Egy iskola van a háttérben, tiszta az üzenet, így boldogan jöttem segíteni, és innen is gyógyulást kívánok neki. Évente egyébként legalább tíz alkalommal megyek hasonló felkérésre, mert úgy gondolom, ha a nevemmel, a művészetemmel csak egy kicsivel is több embert tudok megszólítani, azaz többen jönnek be a műsorra, akkor ez kötelességem is.

– Milyen évet zár?

– Eszméletlen jót, életem talán legerősebb éve volt. Kezdődött egy amerikai sikeres turnéval, folytatódott a Nagy duettel és egy szimfonikus zenekari koncerttel Gyulán, ahol operaáriákat énekeltem, és fél óráig állva tapsolt a közönség. Ősszel pedig megkaptam a Príma megyei díjat Békéscsabán. S nemrég született egy szép dalom Napból Hold lett címmel.

– Mit vár a jövő évtől?

– Hasonló sikereket és persze egészséget, ami a legfontosabb. Tervezem, hogy szimfonikus zenekarral járom az országot, és operát fogok énekelni.

(Temesi László)