Ugrás a tartalomra

Hidegzuhany a szélsőségek ligájában

2021. augusztus 13. péntek
Óbudán nyert, itthon kikapott a csapatunk az első két meccsén az NB II-ben
Hidegzuhany a szélsőségek ligájában

Régi nóta, hogy a labdarúgó NB II-ben minden megtörténhet, és annak az ellenkezője is. A nyitányon aratott 4-0-s óbudai győzelem után mindenre számítottunk, csak arra nem, hogy hazai pályán vereséget szenvedünk a Csákvártól. Pedig ez történt: 2-1-re győztek a vendégek, dacára annak, hogy a 38. perctől tíz emberrel játszottak, s a végén még egy játékost kiállítottak tőlük. De akkor már minden mindegy volt...

„Igaz a hír, valóban több mint 50 percen át emberelőnyben voltunk, de Bakost már 0-2 után állította ki a bíró – mondta Boér Gábor vezetőedző a Városházi Híradónak. – Igazából az első félidő katasztrofálisra sikerült, óriási előnyt adtunk az ellenfélnek. Értetlenül állok a dolgok ilyetén alakulása előtt, mert ennek semmilyen előjele nem volt, főleg nem a múlt heti 4-0-s idegenbeli győzelmünk után.”

Olyannyira nem, hogy sokan biztosra vettük, hogy két forduló után hat ponttal fog állni a tabella élén a Budafok, csakhogy kihagytunk valamit a számításból: azt, hogy ez az NB II, az egyik legkiszámíthatatlanabb futballbajnokság. Ahol mit sem számít az előző fordulóban mutatott forma és az elért eredmény.

Ez valóban így van – helyeselt Boér mester. – Többek között ez is az, amiben bízhatunk, hogy egy ilyen betli után a harmadik fordulóban ismét remekelni fog a csapat. Egyébként a második félidőben már helyenként jól játszottunk, de sajnos későn ébredt a csapat, későn kezdett el úgy játszani, ami már eredményre vezethetett volna. Pedig megvoltak a lehetőségeink, de sajnos későn jött a szépítés, csak a 81. percben. Mire felálltunk a nagy pofonból, már be is fejeződött a mérkőzés.

A mester alig-alig látott pozitívumot a csapat játékában:

– Amikor eljutottunk az ellenfél kapuja elé, akkor is nagyon rossz döntéseket hoztunk. Tompák maradtunk, amikor élesebbnek kellett volna lenni. Mind a párharcokban, mind a sima, egyszerű passzoknál nagyon rossz reakciókat láthattunk ma a csapattól. Remélem, időben jött a pofon és az ébresztő. Ki kell javítani a hibákat, és felállni. Ez nemcsak feladat, hanem kötelességünk is. Az NB II ilyen, itt bármi előfordulhat, de hát ezt tudtuk.

Ilyenkor tényleg csak a közhelyek jutnak az újságíró eszébe. Rukkoljunk ki egy ilyennel: jövő vasárnap a Szegedet fogadjuk, köszörüljük ki a csorbát! Mert aztán három nappal később a Vasashoz utazunk a Fáy utcába...

(Ch. Gáll András)