Ugrás a tartalomra

Hivatalosan is átadták a budafoki Don Bosco óvodát

2023. szeptember 27. szerda
Az ünnepélyes átadón megáldotta az épületet Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, az önkormányzat képviseletében Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester vett részt az eseményen, valamint Gyetván Gábor mondott beszédet az Esztergom–Budapest Katolikus Iskolák Főhatósága képviseletében.
Hivatalosan is átadták a budafoki Don Bosco óvodát

Szeptembertől már fogadja a gyerekeket a műemlék épületben működő, 4 csoportos katolikus óvoda a Savoyai Jenő tér 8. szám alatt. Az új budafoki épület arculatát az intézmény hagyományai alakították. A közösségben dolgozó óvodapedagógusokat a hit köti össze, nevelésük alapját keresztény szemléletük, közös élményeik, ünnepeik és személyes példáik adják.

Don Bosco a szalézi rend megalapítója, az intézmény védőszentje. A rendalapító életszemléletét igyekeznek követni a „megelőző módszer” segítségével, amely elsősorban a személyes jelenlétet, a figyelem biztosítását jelenti. Rendkívül fontos a szülők együttműködése, a hasonló értékrend közvetítése, hiszen így jöhet létre valódi együttműködés a gyermeket otthon, illetve az óvodában nevelők között.

Az óvodában projektmódszerrel dolgoznak, amely egy téma felépített, kidolgozott tematika szerinti feldolgozásában valósul meg. A magyar kultúra, a népi hagyományok átörökítése is kiemelt fontosságú. A nevelői munkát gazdagítja a Montessori módszer elemeinek beépítése is. Évek óta a Montessori Csendkör és a nevelők által készített eszközök használata is segíti a gyermekek fejlődését, sőt az intézmény elnyerte a Madárbarát Óvoda címet.

Fotók: Horváth Tamás