Ugrás a tartalomra

Hívd a piócás „doktort”!

2020. február 23. vasárnap
Szinte minden nyavalyát gyógyítanak az apró „vérszívók”
Hívd a piócás „doktort”!

Drog- és alkoholfüggőség, meddőség, ízületi fájdalmak, visszér, ödéma, orbánc – csak néhány azok közül a gyulladásos alapú panaszok közül, amikre a piócakúrát alkalmazzák. Felületi sérülések, baktériumok, vírusok, vegyi anyagok vagy éppen a stressz által kiváltott betegségek – ezek ellen sokszor a közismert orvosi módszerek sem tudnak hatékony megoldást, kezelést nyújtani. Ilyenkor jönnek a képbe az újra reneszánszukat élő alternatív terápiák. A piócás kezelések egyik hazai úttörője kerületünk lakosa, Gonzlik György természetgyógyász és hirudoterapeuta.

Hívd a piócás „doktort”!A Földön előforduló piócafajok száma meghaladja a százat, orvosi célra azonban mindössze két fajt, a Kárpát-medencében őshonos magyar, illetve német piócát alkalmazzák. A sokak számára ijesztőnek tűnő állat táplálkozás közben – steril táplálék után kutatva – minden baktériumot és vírust elpusztít, ez a gyógymód kulcsa. A piócás gyógyítást elsősorban gyulladásos betegségek kezelésére használják. György természetgyógyász lévén gyógynövényekkel is kiegészíti a kúrát, az eredmények pedig már néhány alkalom után érzékelhetők.

– A piócák fejében ultrahang-generátor, míg a torkukban „enzimgyár” található. Ezen részek segítségével, egyénre szabottan állítanak össze egy enzimkeveréket – mesél a főbb biológiai faktorokról a természetgyógyász. – Akupunktúrás pontra helyezve, a feji ultrahang segítségével hihetetlen pontossággal képes bemérni azt a pontot, ahol táplálkozni tud (vagyis a problémás területet). Ilyenkor háromféle anyagot juttat az emberi szervezetbe: gyulladáscsökkentőt, görcsoldót és fájdalomcsillapítót.

Az állatka önző teremtés, a célja pedig csak annyi, hogy a számára legjobb táplálékot tudja kinyerni a gazdatestből. Mivel minden ember vérének más az összetétele, ezért a pióca is más-más „turmixot” fecskendez a szervezetünkbe. Emellett azt is fontos megjegyezni, hogy a piócákat egyetlen kezelés erejéig használják, tehát minden beteg új állatkát kap a kúra minden egyes kezeléséhez.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy ezek az első ránézésre gilisztához vagy meztelen csigához hasonló külsejű állatok mennyire féltve őrzött élőlények. A nemzetközi akkreditációval rendelkező állatok piócafarmokon tenyésznek, egy megfelelő körülmények között tartott orvosi pióca pedig közel húsz évet is megélhet.

(Gáll Anna)