Hírek

Hőkapu a Káldor Adolf Szakrendelőben
A koronavírus-járvány miatt lassult a beléptetés a Szakrendelőbe, ezért az Önkormányzat lépett. Hőkapu kiépítését kezdeményezte, ami a következő két hétben már teszt üzemben segíti a betegek gyorsabb, kényelmesebb bejutását az épületbe.
2020-11-02

A koronavírus-járvány lassítása érdekében hozott szabályok értelmében továbbra is csak szűrőponton át lehet belépni a szakrendelőbe, amelyek esetenként meglassíthatják a bejutást. Az önkormányzat szándéka ennek a bejutási időnek a minimálisra csökkentése, ezért 2 hetes tesztüzemi működésre telepíttetett hőkapus beléptetőrendszert. Az új berendezés, modern technológiai megoldásának hála a hagyományos kézi érintésmentes hőmérőknél gyorsabb, pontosabb mérést végez, így csökkentve a beléptetéshez szükséges időt.

Amennyiben a tesztüzem végével beváltnak bizonyul az új beléptetőrendszer, az önkormányzat a hosszútávú telepítése mellett dönthet.

 

Pár jó tanács, amivel Önök is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a bejutás az épületbe a szigorú egészségvédelmi előírások ellenére is a lehető leggyorsabban menjen:

1. Mindenkor kötelező a szájat, orrot eltakaró maszk viselése.

2. Az előjegyzett időpont előtt maximum 15 perccel érkezzenek a Szakrendelő főbejáratához. Különösen a laboratóriumi vérvételek esetén.

3. Egy beteget, maximum egy kísérővel tudnak fogadni.

4. Belépés előtt minden alkalommal készítsék elő beutalójukat, TAJ kártyájukat.

5. Az Intézet teljes területén, az itt tartózkodás ideje alatt kérjük betartani a 1,5 méteres biztonsági távolságot.

6. Az időpontfoglalásokat javasoljuk online vagy telefonon intézni. Amennyiben személyesen szeretné intézni, kérjük a laboratóriumi vérvételeket követően, 10 óra után tegyék azt!

Fotó: Horváth Tamás