Ugrás a tartalomra

Hőségriadó

2022. augusztus 04. csütörtök
Harmadfokú hőségriasztást léptet életbe csütörtöktől szombat éjfélig az ország egész területére az országos tiszti főorvos a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlására.
Hőségriadó

Az egészségügyi hatóság arra kéri az embereket, hogy fokozottan ügyeljenek a folyadékbevitelre, valamint 11 és 15 óra között húzódjanak árnyékba.

A szabadban sportolni csak a reggeli és az esti órákban ajánlott.

A szabadtéren dolgozók, illetve a szabadtéri rendezvényeken szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen.

Kerületünkben párakapukat helyeztünk ki, amik enyhülést jelenthetnek a nagy melegben: a Magdolna Udvar előtt, Budatétényben a rózsakerti SPAR áruház előtt, illetve a Nagytétényi út 240. szám alatt, a Reál boltnál.

A Piactéren páraszőnyeget üzemeltetünk.

Klimatizált helyiségek is rendelkezésre állnak, ahová be lehet húzódni a hőségben: az egyik a Klauzál Ház, a másik pedig a Campona bevásárlóközpont.

Nagyon fontos, hogy semmiképpen, még rövid időre se hagyjunk gyereket vagy háziállatot autóban: a zárt térben pár perc alatt 60 Celsius-fokra emelkedhet a hőmérséklet, ami hőgutát, súlyos esetben halált is okozhat.

Az autósokat is fokozott óvatosságra kérjük.