Ugrás a tartalomra

Hullottak a csúcsok Amszterdamban

2021. október 27. szerda
Egyéni legjobbjával teljesítette a maratoni távot a kerületi Csere Gáspár
Hullottak a csúcsok Amszterdamban

Csere Gáspár, a BEAC kerületünkhöz millió szállal kötődő hosszútávfutója hatalmas egyéni csúccsal (2:14,34 óra, „nettóban” 2:14,32) teljesítette vasárnap az amszterdami maratont. A nagyszerű atléta négy éve, Berlinben elért eredményén javított kerek másfél percet.

Gazsi sajátos módon készült az amszterdami nagy futásra: egy héttel korábban a 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon edzőtársával, Dani Áronnal váltóban lefutotta a 42 195 métert, amelyből rá 25 kilométer jutott, és ezt a váltóversenyt ők ketten meg is nyerték.

Amszterdamban a bombaerejű mezőnyben természetesen a győzelem nem lehetett a cél, viszont az egyéni csúcs megjavítása annál inkább. És ez sikerült is, az ideális futóidőben – 10-11 fok, enyhe szél – 2:14,34 órát mértek Gazsinak, a nettó idő, mivel pár másodperc mindig eltelik, mire elérné a rajtvonalat a mezőny, ennél két másodperccel jobb volt.

– Kijött a lépés, és tulajdonképpen az utolsó két-három évben már a rekordjavítás közelében jártam, de valami mindig közbejött – mondta Gazsi a Városházi Híradónak Amszterdamból. – A győztes etióp Tamirat Tola 2:03,39 órával pályacsúcsot futott, úgyhogy az egész mezőny jól teljesített, és ezzel az amszterdami belépett a világ leggyorsabb maratoni viadalai közé. Nagyon örülök az időnek, igaz a mondás, hogy a befektetett munka rendszerint megtérül.

Gazsinak idén már nincs több maratonja, de sorra kapja a meghívásokat, most például egy félmaratoni versenyre futott be invitálás...

Ch. Gáll András