Ugrás a tartalomra

Huszonöt év baráti körben

2016. január 08. péntek
A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte
Huszonöt év baráti körben

A Budafok-Tétény Baráti Körök jubileumi rendezvénye a Tóth József utcai székház nagytermében kezdődött, ahol az elhunyt tagtársak emlékére gyertyát gyújtottak. Az ünnepség első mozzanata az egyesület által meghirdetett rajzverseny eredményhirdetése volt. Az óvodások és iskolások által készített alkotásokat, amelyek témája a Szomszédok piaca volt, a kerületi lakosok a piacon zsűrizhették. Három kategóriában születtek nyertesek. Kilenc óvodából 123, öt iskolából 127 alkotás érkezett a versenyre. Az egyéni eredmények mellett az intézmények között is nyertest hirdettek. Az óvodák közül első lett a Tündérkert Tagóvoda, az iskolák közül pedig a Hermann Ottó Általános Iskola bizonyult a legjobbnak.

Az évfordulón egy kisfilmet vetítettek le a civil szervezet történetéről, majd Vizi Sándor, az egyesület elnöke mondott beszédet. Kiemelte, hogy az elmúlt években a szervezet meghatározóvá vált mint a kerület második legnagyobb civil szervezete. A civil szervezet pedig érdemi munkát úgy tudott végezni, hogy az önkormányzattól megkapta a működéshez szükséges támogatást – tette hozzá az elnök. Közölte: továbbra is fontos kérdésnek tartja, hogy a pártoktól egyenlő távolságot tartva végezzék a munkájukat. Fontos, hogy a kerületi arculat múltbeli értékeinek megőrzése érdekében tevékenykedjenek és olyan civil javaslatokkal forduljanak kezdeményezőként az önkormányzat, vagy akár magasabb szintű döntéshozó felé, amely növeli a helyi értékek minőségét. Emellett lehetőségeikhez igazodva részt kívánnak venni az önkormányzati munkában is, a képviselő­-testületben, illetve a bizottságokban.

Az ünnepi beszéd után Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester mondott köszönetet az egyesület tagjainak az áldozatos munkájukért. Az elmúlt 25 évben sokan sokat tettek az egyesületért, ezt Vizi Sándor az egyesület nevében díszoklevelekkel köszönte meg. Az egyesület volt elnöke, dr. Kovács Béla saját versét adta elő a jubileum alkalmából. Az ünnepi műsor a Múlt – Jelen, Szeretet – Béke címet viselő előadással folytatódott, amelyet a Gór Nagy Mária Színitanoda Egyesület Művészeti Szakközépiskola növendékei adtak elő. A jubileumi megemlékezés közös karácsonyi ünnepléssel ért véget. Viszkocsil Dóra