Ugrás a tartalomra

Ideális társra talált Tóth Vera

2015. november 08. vasárnap
A kiváló énekesnő a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ vendége lesz
Ideális társra talált Tóth Vera

Tóth Vera az első Megasztár győzteseként robbant be a könnyűzenei életbe. Az Artisjus-díjas énekesnő azon kevesek egyike, aki több mint egy évtizeddel a tehetségkutató műsorbeli szereplése után is elismert és népszerű mind a szakmabeliek, mind a közönség körében. A csengő hangú előadóművész – aki nemrég megjelent Gyémánt című könyvében számol be a sikerhez vezető útról, örömökről és kudarcokról, élete eseményeiről – zenekarával érkezik a Cziffra-házba december 12-én.

– Mióta énekel a zenekarral?
– Három éve folyamatosan együtt muzsikálunk, ma már szinte testvéri viszony alakult ki köztünk. Csóka Péter szólógitáros a zenekar vezetője, nagyon megbízható és lelkiismeretes ember, így minden bizalmi feladatot rábízhatok. A többiektől, dr. Bérces Viktortól (zongora), Potesz Balázstól (dob) és Fehérvári Attilától (basszusgitár) szintén rengeteg segítséget kapok. Nagyon együtt vagyunk, szeretjük egymást, és ez a koncertek hangulatán is erőteljesen érződik. Közös célunk, hogy az egy-másfél órás koncertjeinken a közönségnek legyen lehetősége a meditációra és a relaxációra.
– A műsor összeállításánál ez a legfőbb szempont?
– Olyan saját dalokat és feldolgozásokat játszunk, amelyekben a lelkemet nyújtom át a hallgatóságnak. Arra törekszem, hogy a nóták minden egyes üzenetét eljuttassam hozzájuk, hogy átadjam a dal lelki történetét is. Értékvesztett világunkba szeretnék belecsempészni némi finomságot, gyengédséget és érzelmet. Hihetetlen jó hangulatnak kell kialakulnia a zenénk által, mert ha ezt nem érjük el, akkor valamit rosszul csináltunk.
– Milyen stílust képviselnek?
– Alapvetően igényes popzenét játszunk, amelyben felfedezhetők a jazz stílusjegyei, a fekete zene blues-táncos, funkys elemekkel fűszerezve. Lassú dalokkal kezdünk, és fokozatosan gyorsulunk be. A középtempós dalokat kedvelem a legjobban, mert számomra nagyon fontos, hogy a szöveget is értsék, akik hallgatnak engem.
– A Dal című műsorban egy balladát énekelt, Hrutka Róbert Gyémánt című számát, amellyel csak a középdöntőig jutott el. Hogy élte meg a kudarcot?
– Nem az viselt meg, hogy nem én képviselhettem Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, hanem az indoklás. Az is szíven ütött, hogy utolsó helyre került a dalunk, de túléltük. Robival megállapítottuk, hogy A Dal nem a mi műsorunk, ezért többé nem is veszünk részt benne.
– Gyémánt a címe az október 9-én megjelent könyvének is, amelyben eddigi életéről fest hiteles képet. Miért fogott bele a megírásába?
– Szeretnék segíteni azoknak, akik hozzám hasonló állapotba kerülnek. Nem életrajzi regényt írtam, inkább lélekrajznak nevezném. Az Olvasás éjszakáján már tartottunk egy rövid koncerttel egybekötött bemutatót, de a hivatalos könyvbemutatóra november 11-én kerül sor a Rózsavölgyi Szalonban.
– Túljutott a nehéz időszakon?
– Teljesen kiegyensúlyozott, harmonikus életet élek. Párommal sokat küzdöttünk, hogy egymásra találjunk, így minden este hálásak vagyunk egymásnak. Úgy érzem, benne megtaláltam az ideális partnert, aki egyben társam és barátom is. Ma már elmondhatom, hogy a magánéletemben nem szenvedek hiányt semmiben, mellette biztonságban vagyok. (Tamás Angéla)