Ugrás a tartalomra

Idén is volt Juniális a Reménysugár Habilitációs Intézetben

2017. június 14. szerda
A rendezvényen az önkormányzatot Németh Zoltán alpolgármester képviselte. A gondozottakat meglátogatta Szabolcs Attila oszággyűlési képviselő is.
Idén is volt Juniális a  Reménysugár Habilitációs Intézetben

Kilenc éve immár hagyományosan minden júniusban nagyszabású kerti rendezvényt tartanak az intézmény udvarán, a parkban.


Ezúttal is egész napos programsort szerveztek az intézet lakóinak a szülők, hozzátartozók (törvényes képviselők) és meghívott vendégek részvételével.
A főszervező Némethné Nagy Anita mentálhigiénés csoportvezető volt. A délelőtti színpadi műsorban elsőként a gondozottakból álló Pepita Kulturális Kör tartott zenés előadást Bita Zsuzsanna és Szedő Piroska mentálhigiénés munkatársak betanításával. Ezt a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola műsora követte. A királykisasszony cipője című színdarabot Varga Csilla tanárnő irányításával adták elő a gyerekek. A Nádasdy iskola gyerekkórusa is nagy sikert aratott Beer Ágnes karnagy vezetésével és Magyar László gitártanár közreműködésével. Voltak kreatív és ügyességi feladatok az udvaron, különböző játékos, készségfejlesztő foglalkozások is, valamint testfestés Ürkmez Horváth Ilona gondozónak köszönhetően. A Kanga Alapítvány Állatsimogatója pedig csüngő hasú malacot és kiskecskéket hozott. A nonprofit szervezet évek óta patronálja az intézmény lakóit, sok eseményre eljön az állataival. Az ebéd ezúttal a kertben volt és fagylaltozással, illetve zenés mulatsággal zárult, a tordasi Szivárvány zenekar jóvoltából.

Idén is több társintézmény lakói meghívást kaptak a Juniálisra, így az Életfa Rehabilitációs Intézetből Dunakesziről, a budapesti Andor utcai Down Alapítványtól, és a Tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonából - nyilatkozta a budafokteteny.hu-nak Dr.Nagy Éva Eszter, mb. igazgató. 

A rendezvényen részt vett Horváth Gábor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltségének igazgatója is.

Fotó: Kocsis Zoltán.