Ugrás a tartalomra

Idén két budafok-tétényi pedagógus lett Bárczy István Díjas

2016. június 10. péntek
Szabóné Máté Éva a Gádor Általános Iskola tanítója és Arató László a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola intézményvezetője is Bárczy István Díjat vehetett át a pénteki ünnepségen a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében.
Idén két budafok-tétényi pedagógus lett Bárczy István Díjas

A fővárosi pedagógusnap alkalmából 25 pedagógus vehetett át elismeréseket Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettestől. Arató László a komplex művészeti nevelés, valamint a tehetséggondozás terén végzett áldozatos tanári és vezetői munkájáért kapta a díjat, Szabóné Máté Éva pedig 33 évnyi, megújulásra képes, töretlenül lelkes és alapos pedagógiai munkájáért. Mindkettőjüknek személyesen is gratulált Karsay Ferenc polgármester.

A Bárczy István Díjat 2009-ben alapította a Fővárosi Közgyűlés, és 2010-ben került sor első alkalommal az átadására. A kitüntetés a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére adományozható, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezáltal a főváros fejlődéséhez. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes az ünnepségen úgy fogalmazott: „a pedagógusok a tanév során, nap, mint nap, önzetlenül fordulnak tanítványaikhoz, ha kell, maguk elé helyezik őket, önmagukat adják, nemcsak a szakmai tudásukat, hanem egész személyiségüket".

További részletek:
http://budapest.hu/Lapok/2016/kitunteteseket-adtak-at-a-fovarosi-pedagogusnap-alkalmabol.aspx