Ugrás a tartalomra

Időjósok és generálkivitelező a stratégiai partnerek között - Videóval frissítve

2017. július 20. csütörtök
Újabb cégekkel kötött partnerséget az önkormányzat – az Időkép Kft. és a Kiss és Társa Építőipari Generálkivitelező Kft. július 6-án írta alá a stratégiai megállapodást. A Városházán Karsay Ferenc polgármester köszöntötte őket.
Időjósok és generálkivitelező a stratégiai partnerek között - Videóval frissítve

Az aláírási ceremónia a Házasságkötő teremben zajlott. Karsay Ferenc nagy megtiszteltetésnek és kiemelt fontosságúnak nevezte a partneri megállapodásokat. „Azt szeretnénk ezekkel a kezdeményezéssel üzenni, ami a kerületünk egyik jelmondata is: mindenki fontos. Az itt működő vállalkozások sikere mindig a településünk sikere is. Ehhez szeretnénk mi erőnkhöz mérten segítséget nyújtani.” – mondta Karsay Ferenc, aki külön megköszönte a jelen levő vállalkozásoknak, hogy jó hírét viszik a kerületnek.

A Kiss és Társa Kft. generálkivitelezéssel foglalkozik, s bár sok üzemi épületet építettek a kerületben is — ők építették az élesztőgyár több épületét, a Törley Pezsgőpincészet több üzemét és részt vettek a Szomszédok Piaca építésében is —, de  Budapesten kívül is több beruházásuk volt. Profiljukba tartozik a bontás is, eljárásaikat a Budapesti Műszaki Egyetem Geotechnikai és Mérnökgeológiai Tanszékével együtt igyekeznek folyamatosan fejleszteni. „Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy stratégiai partnerek lehetünk, több alvállalkozónk is partnere már a kerületnek. Szeretnénk eredményes együttműködést elérni az önkormányzattal.”- mondta Kiss Pál Béla, a cég ügyvezetője.

Nagy Márk az Időkép Kft. ügyvezetője elmondta, a mára már sokszor legnézettebb időjárási oldal eleinte hobbiként indult, ő maga sem gondolta volna, hogy idáig fejlődik. „A mi mottónk alapvetően a fejlesztés, mindent ez alá rendelünk. Emiatt saját radarhálózatot építettünk Magyarországon (…), már próbálunk nemzetközi szinten is terjeszkedni.” – ahogy fogalmazott, minden egyeszség jó lehetőség arra is, hogy szélesebb körben is felkeltsék a szakmájuk iránti érdeklődést.

A stratégiai együttműködési megállapodások célja a kerület érdekeit szolgáló, hosszútávú, kölcsönös előnyökre épülő együttműködés megteremtése, valamint a kerület versenyképességének erősítése és a helyi foglalkoztatás fellendítése. Az önkormányzat stratégiai partnereinek száma immár elérte a harmincat.

A Promontor TV beszámolója: