Ugrás a tartalomra

Idősbarát Önkormányzat Díjat vehettünk át

2020. december 09. szerda
A pályázatában bemutatott idősbarát intézkedései, jó gyakorlatai alapján Idősbarát Önkormányzat Díjban részesült kerületünk önkormányzata. Az elismerést december 9-én, Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester vette át.
Idősbarát Önkormányzat Díjat vehettünk át

Zsigó Róberttől, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkárától vehette át Budafok-Tétény önkormányzata azt az elismerést, amellyel az önkormányzat idősügyi feladatainak ellátását ismerték el. A tizenhetedik alkalommal átadott Idősbarát Önkormányzat Díjat Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Dr. Pintér Sándor belügyminiszter adományozta kerületünk önkormányzatának.  A díj célja az elismerésen túl az is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy helyi szinten az önkormányzatok tehetnek legtöbbet az időspolitika érvényesülésért, a közösségek fejlődéséért.

Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester a díj átvételekor mondott köszönőbeszédében ismertette az önkormányzat idősbarát tevékenységét, külön kitérve a járványhelyzetre, amely a kerület vezetését is új kihívások elé állította: „Ebben a nehéz időszakban különösen érzékelhető, hogy mindannyiunk természetes igénye, családunkat, mindenekelőtt gyermekeinket és idős, beteg hozzátartozóinkat minden körülmények között biztonságban tudni. A koronavírus-járvány negatív hatásai mellett sok mindenre meg is tanított bennünket. Ezek közül a leghasznosabb az egymás iránt érzett felelősségvállalás, az önzetlenség és tenni akarás egész közösségünkért” — fogalmazott. Az alpolgármester beszéde végén köszönetet mondott azoknak, akik a nehéz évben is segítették idős társainkat, köztük a Szociális Szolgálatnak és a civil partnereknek.