Hírek

Idősek napja a Klauzál Házban
Az önkormányzat idősek napja alkalmából köszöntötte a kerületi szépkorúakat a Klauzál Házban. A rendezvényen Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester is részt vett.
2018-10-03

1991-ben rendezték meg először az idősek világnapját az ENSZ közgyűlésének határozata alapján. Ezen a napon a világ különböző országaiban közösen emlékeznek az idősekre.

Szeptember 27-én az önkormányzat a Klauzál Házba szervezett köszöntést a kerületi szépkorúak számára.

A vendégeket, köztük Karsay Ferenc polgármestert, Szepesfalvy Anna alpolgármestert, Molnár Gyula országgyűlési képviselőt és Dr. Patócs Andrea humánszolgáltatási irodavezetőt a Kempelen Farkas Gimnázium tanulói köszöntötték a Klauzál Ház dísztermében.

Szepesfalvy Anna alpolgármester arról a meglepő tényről beszélt, hogy- Laura Carstensen pszichológus tanulmánya alapján- az idősebb emberek boldogabbak a fiatalabbakhoz képest. Az amerikai pszichológus szerint ez azzal magyarázható, hogy a fiatalabb generáció olyan dolgokra fordítja idejét, amelyek nem fontosak, míg az idősebbek a valódi értékekre összpontosítanak. Ez hosszútávon azt eredményezni, hogy ők elégedettebbek az életükkel, ezáltal boldogabbak is.

Az alpolgármester továbbá elmondta, hogy a társadalom és a technika fejlődésévél egyre többen élik meg a ,,szépkort”, és nagyon sokan úgy, hogy élvezni is tudják azt.

Beszédét azzal a gondolattal zárta, miszerint, ha az idősek boldogabbak, az egész társadalom boldogabb.

A Kempelen Farkas Gimnázium diákjai kerületi szépkorú versmondókat konferáltak a színpadra. Először Nagy Izabella lépett a pódiumra, aki egy vidámabb hangúlatú A nő teremtése című Darvas Szilárd művel, majd egy komolyabb hangvételű, Várnai Zseni: Csak kis kitartás című versével készült a közönség számára.

Vígh Zsóka két saját verset és egy R. Kozma Ilona művet szavalt el, míg Felvégi Józsefné kerületi díszpolgár Aranyosi Ervin: Öreg barátnők… című költeményével zárta a versmondók sorát: ,,Minden egyes kornak megvan az ő bája, úgy teljes az út, ha lábunk végigjárja.”

A szavalók produkciója után Budafok-Tétény vezetői ajándékozták meg a szépkorú vendégeket, majd a Mészáros Csaba kamarateremben vendégelték meg őket.

Kapcsolódó képgaléria: