Ugrás a tartalomra

Időutazás a nyolcvanas évekbe

2023. április 13. csütörtök
A Budafoki Kossuth Lajos Általános Iskola idén is megrendezte a gáláját
Időutazás a nyolcvanas évekbe

A Klauzál Ház színházterme március 24. kora estéjén csordultig megtelt, a lelkes közönség már nagyon várta, hogy újból felgördüljön a függöny, hiszen 2019 óta idén tudták ismét megszervezni a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Alapítványi Gáláját. A kiváló produkciókban gazdag estét Rákosné Varga Edit igazgatónő kedves szavai nyitották meg, aki elmondta, hogy az est bevételét az alapítvány támogatására fordítják.

„1989-ben hozta létre alapítványunkat egy szülő, Geiszler József, és a mai napig az iskola oktató-nevelő munkáját támogatja – kiemelten a tehetséggondozás megerősítését és a rászoruló, nehéz sorsú gyermekek megsegítését. … Szeretnénk egyre jobbak és jobbak lenni a tehetséggondozói munka során, ezt a gálát is tulajdonképpen egy tehetségszemlének szánjuk.”

Aki valaha járt a színfalak mögött, pontosan el tudja képzelni, micsoda energia szükséges ahhoz, hogy egyszerre több száz gyermek léphessen fel a világot jelentő deszkákon. A kiváló pedagógiai és szervezői munkának köszönhetően gördülékenyen zajlott az est, előbb az alsós, majd a felsős osztályok léptek színre, sőt egy műsorszám erejéig a tanári gárda is felhúzta a tánccipőt. Az idei gála témája a 80-as évesek köré épült, a különleges időutazás során előkerültek az élénk színű táncruhák, kockás ingek és a bőrkabátok is. A felcsendülő klasszikus slágerektől a nézőtéren ülők keze-lába is akaratlanul ütemre indult, volt a többi között hip-hop, twist, rock and roll, és Freddie Mercury is ellátogatott a Klauzál Ház színpadára. A táncos-zenés produkciókat az iskola kiváló színjátszósai, a Nagydumás Diákszínpad dramatikus jelenetei kötötték össze. A kazetta rejtélye című színdarab szövegét írta és rendezte „Gézsé”, azaz Baloghné Gerse Zsuzsanna pedagógus.

Az esten Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester és a korábbi igazgatónő, Turgyánné Ignácz Ágnes is részt vett, a régi és új munkatársak a szülőkkel együtt ünnepelték a fiatal tehetségeket, és természetesen a jól megérdemelt vastaps minden résztvevőnek kijárt.

Városházi Híradó // (Venczel Hajnalka)