Ugrás a tartalomra

Indul a kerti zöldhulladék gyűjtése

2015. március 16. hétfő
Az FKF Zrt. március 16-tól kezdi meg a zöldhulladék járatrendszerben történő begyűjtését
Indul a kerti zöldhulladék gyűjtése

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

Emiatt is fontos, hogy odafigyeljünk, mi kerül a zöldhulladék-gyűjtő zsákba. Semmiképpen se tegyünk bele fenyőféléket, vagy diófalevelet és - gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát.

Továbbá ügyeljünk rá, hogy a zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság mint hulladékgazdálkodási közszolgáltató, 2005 óta szállítja el járatrendszerben Budapest mind a tizenkilenc zöldövezetes kerületéből a kerti zöldhulladékot, amelyet ezután a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálnak.

Az FKF Zrt. 2015-ben március 16-tól kezdi meg Budapest zöldövezetes kerületeiben a zöldhulladék járatrendszerben történő begyűjtését. Mint minden évben, idén is hírlevélben tájékoztatják a lakosságot az elszállítási napokról.

A gyűjtéshez szükséges zöldhulladékos zsákok megvásárolhatóak az FKF ügyfélszolgálati irodájában, a 16 lakossági hulladékgyűjtő udvar bármelyikében, valamint szerződött értékesítő partnereiknél. (A szerződött partnereknél a zsákok ára eltérhet az FKF Zrt. által értékesített zsákok áraitól.)

A témával kapcsolatos kerületi hírlevelet az alábbi linkre kattintva tölthetik le: http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/zoldhulladek_gyujtes

Forrás: www.fkf.hu