Ugrás a tartalomra

Indul a komposztálási program!

2019. június 19. szerda
A környezetbarát kert egyik alappillére a zöldhulladék újrahasznosítása. Június 19-től lehet jelentkezni a kerületi komposztálási programra, ahol egy komposztládát és egy komposztálási kisokost kapnak a sikeresen jelentkezők.
Indul a komposztálási program!

A komposztálási program célja a kerti zöldhulladék helyben hasznosítása, a lakoság ösztönzése a szelektív hulladékgyűjtésre.  A program keretében komposztládákat igényelhetnek a kerületiek, amelyek segítségével a háztartásban keletkező szerves hulladékot újra visszajuttathatják a természet körforgásába. Egy átlagos háztartásban keletkező hulladékmennyiség körülbelül 30 százaléka szerves anyag, így a komposztálással egyszerre csökkenthetjük a hulladékmennyiséget, és javíthatjuk kertünk talajának minőségét.

A komposztálási program keretében 420 literes, lapra szerelt műanyag komposztláda, valamint a tudnivalókat tartalmazó komposztálási kisokos igényelhető.

Jelentkezésre jogosultak:

  • XXII. kerületi kertes házban lakók (lakcímkártya alapján):                      1 komposztláda/ház
  • XXII. kerületi társasházak képviseletében a közös képviselő:                 1 komposztláda/ház

Jelentkezési határidő: 2019. június 19-től 2019. július 11-ig vagy a készlet erejéig

A jelentkezési lapok elbírálása érkezési sorrendben történik.

A jelentkezési lap letölthető innen vagy elérhető a Városháza portáján (1221 Budapest, Városház tér 11.). A kitöltött jelentkezési lap leadható a Városháza portáján, vagy elküldhető a komposztalas@bp22.hu címre.

A komposztláda fenntartására használati megállapodás kötése szükséges, amelyet az átadáskor írnak alá a felek. A megállapodási szerződés megtekinthető itt, illetve a Városháza portáján.

A komposztláda-program adatkezelési tájékoztatója elérhető ide kattintva.

Indul a komposztálási program!

Kép forrása: pixabay.com