Hírek

Ingyen facsemetéket oszt az önkormányzat – Meghosszabbítva!
A 10 millió Fa Alapítvány kerületi csoportjának közreműködésével csemeteosztást hirdetett az önkormányzat, amelyet a nagy sikerre való tekintettel meghosszabbítottak. A fákat továbbra is online, az alábbi honlapon lehet igényelni a készlet erejéig.
2020-12-04

A 10 millió Fa olyan országos közösség, amelynek célja, hogy széles kapcsolati rendszert kiépítve 10 millió új fát ültessen Magyarországon, s ezáltal minél több ember figyelmét hívja fel a környezetvédelem fontosságára.

A szervezet közreműködésével Budafok-Tétény Önkormányzata november végén csemeteosztást hirdetett a kerület lakói számára.  Mivel az ajándék facsemeték és cserjetövek gyorsan elfogytak, az akció meghosszabbításáról döntöttek, így továbbra is lehet jelentkezni fák átvételére.

Az igénylés során az alábbi fajok választhatók, amelyeket a 10 millió Fa Alapítvány kerületi szervezete ajánlott fel:

  • Hegyi juhar,
  • Európai bükk,
  • Vadcseresznye,
  • Gyertyán,
  • Törökmogyoró

A fák, cserjék magánkertekbe ültethetők, átvételükre a készlet erejéig jelentkezhetnek a kerületi lakosok, akik személyenként maximum 10 tövet igényelhetnek. A tövek mérete kb. 50-60 cm.

Regisztrálni a készlet erejéig lehet.

A programra sikeresen jelentkezőkkel telefonon vagy emailben veszik fel a kapcsolatot az önkormányzat munkatársai, akik a járványhelyzetre való tekintettel házhoz is viszik a csemetéket.

Regisztráció itt, a zold22.hu honlapon.