Hírek

Interaktív biológiai óra: Bepillantás a tengeri halak mindennapjaiba
A Campona a koronavírus következtében megváltozott igényekhez alkalmazkodva valósította meg az ország első Interaktív biológia óráját, melyet élőben közvetítettek a Tropicariumból a Facebookon.
2020-05-05

A koronavírus következményeként az országnak minden előkészítés nélkül kellett átállnia a távoktatásra, ez pedig több kihívással is járt mind a tanárok, mind a diákok számára. A digitális tanrend és az otthonmaradás segítésére valósította meg a Campona az ország első, mindenki számára elérhető Interaktív biológia óráját, melyet a Tropicariumból közvetítettek élőben a Facebookon.

“Több iskolával vagyunk kapcsolatban, így volt lehetőségünk tájékozódni arról, hogy milyen nehézségeket okoz a digitális oktatás során a diákok figyelmének fenntartása. Ebből született meg az Interaktív biológia óra ötlete: a Tropicarium élővilága olyan egyedi lehetőséget kínál, melyet megragadva segítséget nyújthatunk tanárok, diákok, sőt a családok számára is” - foglalta össze az újszerű formátum célját Voith Kinga, a Campona marketingvezetője.

Az első élőben közvetített biológia óra a tengeri élővilágról szólt. Az interaktív óra alatt az érdeklődők kérdéseket is tehettek fel, melyekre Joós Andrea élménybiológia oktató, valamint a Tropicarium állatgondozója, Farkas Vivien válaszoltak.

Ha valaki lemaradt volna róla, a teljes adás visszanézhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/campona/posts/10158059199463672