Ugrás a tartalomra

Iskolabusz állt forgalomba

2023. szeptember 05. kedd
A Tóth József utcai körforgalom-építés miatt autóval nehezen megközelíthető az Árpád Utcai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, ezért az önkormányzat ingyenes iskolabuszjáratot indított a közlekedés megkönnyítésére.
Iskolabusz állt forgalomba

Budafok-Tétény önkormányzata augusztusban felmérést végzett, hogy lenne-e igény iskolabusz indítására. A szülők örömmel fogadták a lehetőséget, ezért a Budafoki Szomszédok Piaca mögötti parkolóból és a Háros vasútállomásról indulnak a buszok minden reggel 7.30-kor. A negyedórás út végén a gyerekek az iskola előtt tudnak biztonságban leszállni felnőtt segítségével.

Németh Beáta, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális vezetője elmondta, hogy a buszokon pedagógus kísérő utazik a gyerekekkel. Sok szülő örömmel vállalta, hogy a forgalom tehermentesítése érdekében igénybe veszi az önkormányzat által biztosított lehetőséget, ezért két busz is megtelt a diákokkal.

A szolgáltatás október végéig lesz elérhető, de abban az esetben, ha a körforgalom-építés elhúzódik, akkor továbbra is a szülők és a gyerekek rendelkezésére állnak a járatok.