Ugrás a tartalomra

Iskolakezdésre újra járható lesz az M0 hídja

2020. augusztus 29. szombat
Az M0 autóút déli szektorának M1 autópálya felé vezető oldalán folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezárul. 2020. augusztus 27-én a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke elvégezte a Csepel-szigeti ártéri híd kiegészítő próbaterhelését. Az eredmények ismeretében a közútkezelő szakemberei augusztus 31. reggelre mindkét hídon (mindkét irányban) kiépítik a 3-3 forgalmi sávos forgalmi terelést.
Iskolakezdésre újra járható lesz az M0 hídja

A Csepel-szigeti ártéri híd statikus próbaterhelést 14, egyenként 25 tonna súlyú tehergépkocsival végezték el, összesen 5 teherkombinációban. Az adatok alapján a független szakértő megállapította, hogy a vizsgált ártéri hídszerkezet és a sarukörnyezet teherbírása megfelelő, biztonsággal képes fogadni a forgalomból származó terheket.

Az eredmények birtokában a Magyar Közút NZrt. szakemberei augusztus 31. hétfő reggelre kiépítik mindkét hídon (mindkét irányban) a 3-3 forgalmi sávos forgalmi terelést a 6 sz. főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt. A részletes, speciális forgalmi rendről az Útinform honlapján (www.utinform.hu) tájékozódhatnak.

Az új forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek a további vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. Újabb mérések szeptember közepe és október vége között, egy-egy hétvégi, csúcsidőszakon kívüli  időpontban (vasárnap kora délelőtt) történnek majd.

Forrás: https://nif.hu/2020/08/iskolakezdesre-ujra-jarhato-lesz-az-m0-hidja/