Ugrás a tartalomra

Ismét Burgundiában tanulhattak a Soós diákjai

2017. október 04. szerda
A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőségük volt arra, hogy augusztus 30-tól szeptember 20-ig az ERASMUS+ „Borászati szakmai gyakorlat Burgundiában” projekt keretén belül a világhírű borászati központban elleshessék a szakma fortélyait.
Ismét Burgundiában tanulhattak a Soós diákjai

A Soós István Borászati Szakgimnáziumból és a villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskolából 7 diák vehetett részt a három hetes borászati gyakorlaton Burgundiában, olvasható az iskola honlapján.

 

Mint írják, az iskola technikus osztályaiból három diák utazott Franciaországba. A CFPPA – Beaune-i Szakmai Képzési Központ által szervezett színvonalas és tartalmas angol és francia nyelvű elméleti órákon megismerkedhettek a burgundiai szőlőtermesztés hagyományaival, jellegzetességeivel, a fehér- és a vörösborkészítés technológiájával valamint a pezsgő, vagy burgundiai nevén crémant készítésével, de kipróbálhatták a metszés-szimulátort is.

 

Az iskola diákjainak felejthetetlen élmény volt Côte de Beaune, Côte de Nuits és Hautes Côtes de Beaune szőlőit bejárni. Látták, honnan származik a világ legdrágább bora, a legendás Romanée-Conti. De mit ér az elmélet gyakorlat nélkül? Diákjaikat több neves helyi pincészethez osztották be, ahol szüreteltek, részt vettek a vörösborok erjesztésében, a borkezelésben. Ha az angol nyelv már nem volt elegendő, akkor a borászat „közös nyelvén” mindig meg tudták érteni egymást a francia szakemberekkel.

 

A szabad hétvégeken Beaune és Dijon kulturális látnivalóival ismerkedtek. Ez a szakmai gyakorlat nemcsak a szakmáról, de a nyitottságról, egymás elfogadásáról és megismeréséről is szólt.

 

Forrás:

http://borasziskola.hu/new/ismet-burgundiaban-a-soos-diakjai/