Ugrás a tartalomra

Ismét harmadfokú hőségriasztás lép életbe

2022. augusztus 16. kedd
Szerda nulla órától péntek éjfélig újra harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos tiszti főorvos.
Ismét harmadfokú hőségriasztás lép életbe

Harmadfokú hőségriasztást léptet életbe szerda nulla órától péntek éjfélig az ország egész területére Müller Cecília országos tiszti főorvos a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlására.

Az egészségügyi hatóság arra kéri az embereket, hogy fokozottan ügyeljenek a folyadékbevitelre, valamint 11 és 15 óra között húzódjanak árnyékba.

A szabadban sportolni csak a reggeli és az esti órákban ajánlott.

A szabadtéren dolgozók, illetve a szabadtéri rendezvényeken szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen.

Kerületünkben párakapukat helyeztünk ki, amik enyhülést jelenthetnek a nagy melegben: a Magdolna Udvar előtt, Budatétényben a rózsakerti SPAR áruház előtt, illetve a Nagytétényi út 240. szám alatt, a Reál boltnál.

A Piactéren páraszőnyeget üzemeltetünk.

Klimatizált helyiségek is rendelkezésre állnak, ahová be lehet húzódni a hőségben: az egyik a Klauzál Ház, a másik pedig a Campona bevásárlóközpont.

Nagyon fontos, hogy semmiképpen, még rövid időre se hagyjunk gyereket vagy háziállatot autóban: a zárt térben pár perc alatt 60 Celsius-fokra emelkedhet a hőmérséklet, ami hőgutát, súlyos esetben halált is okozhat.

Az autósokat is fokozott óvatosságra kérjük.