Ugrás a tartalomra

Ismét lehet jelentkezni a Kerület Párja címre!

2020. május 09. szombat
Bár a Kerület Napjának programjai nem valósulnak meg, a házasulandó pároknak és a már házasságban élőknek kedveskedve idén is keresik a Kerület párját!
Ismét lehet jelentkezni a Kerület Párja címre!

A házasságkötés nemcsak a párok életében, de szeretteik számára is hatalmas esemény, és napjainkban szerencsére ismét egyre többeknek fontos a házasság intézménye. Mitől lehetne még különlegesebb a jeles alkalom? Talán attól, ha a Városháza Dísztermében, a Kerület Párjaként koccinthatnának a jelentőségteljes „igen” kimondása után.

Bár a jelenlegi helyzet miatt a Kerület Napjának programjai sajnos nem valósulnak meg, a házasulandó pároknak és a már házasságban élőknek mindenképpen kedveskedni szeretne az önkormányzat, ezért idén is keresik a Kerület párját! Nem csak a leendő házasokat, de a rubin-, zafír- és aranylakodalmat ünneplő házaspárokat is várják a címre, akik a Városháza Dísztermében erősíthetik meg fogadalmukat a 40., 45. vagy 50. évfordulójuk alkalmából.

Az első 3 jegyes- vagy házaspár, aki május 19-ig jelentkezik a felhívásra, és június 20-án köt házasságot vagy erősíti meg fogadalmát, elnyeri a Kerület Párja címet.

Budafok-Tétény önkormányzata nászajándékként ingyenesen biztosítja a Városháza Dísztermében vagy Házasságkötő termében tartandó szertartást, melyet a polgármester vagy alpolgármester vezet. Ezt követően pezsgős koccintásra is vendégül látják a meghívottakat. Ezen eseményt az önkormányzat fotósa örökíti meg, aki az elkészült fényképeket fotóalbum formájában is eljuttatja az ifjú párnak, akik egy évig viselhetik a Kerület Párja címet.

A jelentkezés feltétele, hogy a pár legalább egyik tagja bejelentett budafok-tétényi lakcímmel rendelkezzen.

Fontos, hogy ezen esemény sem képez kivételt az esetleges, rendezvényekre vonatkozó korlátozás alól. További részleteit, így például a résztvevők engedélyezett létszámát az aktuális járványügyi intézkedések határozzák meg. Ezzel kapcsolatban az Anyakönyvi Hivatal ad bővebb felvilágosítást. Fontos, hogy házasságkötési szándékukat határidő előtt hivatalosan is bejelentsék az anyakönyvvezetőknél, ezt követően pedig május 19-ig a keruletnapja@bp22.hu címre küldjék el jelentkezésüket.

Ismét lehet jelentkezni a Kerület Párja címre!

Fotó: pixabay.com