Ugrás a tartalomra

Játéksorozat a klímatudatosságért

2020. december 04. péntek
Klímatudatossági játéksorozatot hirdetett Budafok-Tétény lakóinak az önkormányzat
Játéksorozat a klímatudatosságért

Online vetélkedőt hirdetett meg az önkormányzat a kerületi lakosoknak. A játék során értékes nyeremények találnak gazdára, érdemes velünk játszani egészen 2020. december 10-ig. Az első forduló kérdései az alábbi linkre kattintva érhetőek el Közlekedés témakörben

Játéksorozat a klímatudatosságért16–65 évesek részére: 
https://forms.gle/DF3wr2VQCPbf6FHx7

65 év felettiek részére: 
https://forms.gle/ywtPskFtqZeX9Mtq9

A második forduló kérdései az alábbi linkre kattintva érhetők el Hulladékgazdálkodás témakörben: 
16–65 évesek részére: 
https://forms.gle/GjMvCkjtLMXiWV166

65 év felettiek részére: 
https://forms.gle/py8Gj1ocFmfnLPkA6

A játékszabályzat ezen a linken érhető el: 
https://budafokteteny.hu/uploads/files /1606310389.pdf

A játékot a KEHOP „Változz a jövődért, változz a Kerületért” című pályázatának részeként bonyolítják le. Az online játék célja játékos formában erősíteni a klímatudatos szemléletmódot, megismertetni a klímatudatos viselkedés aspektusát négy témakörön keresztül. A játékban 16. életévüket betöltött XXII. kerületi lakosok vehetnek részt. A részvétel önkéntes, a játék elején biztosított pipálási lehetőség bejelölésével a résztvevők elfogadják, és magukra nézve kötelező erejűnek ismerik el a játék szabályzatát. A játék a résztvevők számára ingyenes, és nem jár semmilyen kötelezettséggel.

A játéksorozatot követően az önkormányzat egy kérdőív kitöltésére kéri Budafok-Tétény lakóit, amely az alábbi linken érhető el: 
https://forms.gle/PMXxTugrh5wjBjBh6.

Budafok-Tétény önkormányzata 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében a „Változz a jövődért, változz a Kerületért” projekt megvalósításához a magyar állam és az Európai Unió finanszírozásában. A projekt részeként elkészül Budafok-Tétény Helyi Klímastratégiája, valamint szemléletformáló programokat, rendezvényeket tartanak minden korosztály számára. A pályázat forrásaiból 2021. szeptember 15-ig tervezik a helyi klímastratégia kidolgozását, családi zöldnap megszervezését játékos foglalkozásokkal, előadással, „Tudatos Budafok-Tétény” figyelemfelhívó akciók megszervezését, óvónői klímatudatosság ismeretbővítő workshopok megszervezését, „Színezd zöldre az életed” tanulmányi verseny megszervezését, klímatudatossági aloldal létrehozását és frissítését ismeretterjesztő tartalmakkal a kerület internetes oldalán, és játékos foglalkozás megtartását óvodás gyermekek számára.