Ugrás a tartalomra

Jég dupla whiskyvel Budatétényben

2016. december 14. szerda
Charlie december 18-án a Klauzál Ház színpadán lép fel
Jég dupla whiskyvel Budatétényben

Fiatalon hajszolta a népszerűséget a nemrég Príma-díjjal kitüntetett Horváth Károly, vagyis Charlie, aki hosszú időn át háromszáz koncertet is „lenyomott” évente. Hetvenedik születésnapjához közeledve, az ő szavaival élve kissé lenyugodott, ezért már „csak” heti négy fellépést vállal, de még így is az egyik legfoglalkoztatottabb zenész Magyarországon.

A Liszt-díjas énekes egy év híján ötven éve szórakoztatja a közönséget hol itthon, hol külföldön, december 18-án például a budatétényi Klauzál Házban.

Nemrég Floridában koncertezett, novemberben a MOM Kulturális Központban volt egy nagyobb fellépése Tóth Verával, december 5-én a Syma csarnokban énekelt Varga Miklós hatvanadik születésnapján, 30-án pedig a hetvenéves Demjén Rózsi jubileumi nagykoncertjének vendége lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

A rock, jazz, blues és funky műfajában egyaránt otthonosan mozgó, rekedt hangú előadóművész számára elsősorban a szakma elismerése fontos, azt külön ajándéknak tartja, ha a közönség is szereti, amit csinál. Elmondása szerint az 1976 és 2016 közötti időszakban harmincnyolc lemezt adott ki, és azt tervezi, hogy januárban ismét hozzákezd egy új albumhoz.

(Tamás Angéla)