Ugrás a tartalomra

Jelentős károkat okozott a július 8-ai vihar kerületünkben is

2015. július 09. csütörtök
A közterületeken keletkezett viharkárokkal kapcsolatos bejelentéseket folyamatosan várjuk Önöktől. Az ehhez szükséges adatlapot, valamint további elérhetőségeket ezen közlemény végén megtalálják.
Jelentős károkat okozott a július 8-ai vihar kerületünkben is

Tegnap délután komoly vihar érte el Budapestet, így kerületünket is. Jégesővel, 100km/h széllökésekkel fél óra alatt nagyobb kárt okozott, mint az elmúlt években bármelyik vihar. Fákat csavart ki, közlekedési táblákat döntött ki, tetőket bontott meg, villanyoszlopok dőltek ki a kerület minden részén. Körülbelül délután 5 órától szünetelt az áram szolgáltatás Nagytétény és Baross telep nagy részén, de a kerületben több helyszínen is vagy a szél vagy az attól kidőlt fák szakították le a vezetékeket. A hirtelen rendkívüli mennyiségű csapadékkal nem bírt a csatorna rendszer ezért a mélyebb útszakaszokon fél, egy méteresre duzzadt a víztömeg. A rendkívüli időjárási helyzet több családi házban és közintézményben okozott kárt.

A katasztrófavédelem helyi kirendeltségének vezetője elmondta, hogy ilyen extrém számú bejelentésnél nagyon fontos megtalálni, hogy melyek azok a veszélyhelyzetek, amik azonnali intézkedést igényelnek. Mivel több helyütt nem csak a közlekedést akadályozták a kidőlt fák, hanem a leszakadt elektromos vezetékek komolyabb balesetveszély forrásai is voltak, így első sorban az emberi életet közvetlenül veszélyeztető helyzetek elhárítása ilyen esetekben a legfontosabb. A kerületi rendőrkapitányság munkatársai és az önkormányzat közterület felügyelete egész este segítette a katasztrófavédelem munkáját, mind a veszélyes helyszínek biztosításával, mind a járhatatlan útszakaszok felmérésével, szükség szerint lezárásával, továbbá munkatársaink megtették a szükséges bejelentéseket, minden hatóság felé, hogy a romeltakarításhoz minél hamarabb teljes kép álljon rendelkezésre.

Szerencsére a későesti órákig nem volt szükség rá, de az önkormányzat előkészítette a Klauzál Gábor Művelődési Központot, arra az esetre, ha családoknak kellene átmeneti szállást biztosítani, közvetlen életveszély miatt. Kérdésünkre a kerület felnőtt háziorvosi ügyeletének munkatársa elmondta, hogy hozzájuk, a viharral kapcsolatos sérüléssel senki nem érkezett.

A kárt egyenlőre felbecsülni sem lehet, de a romok eltakarítása várhatóan heteket is igénybe vehet.

Kérjük kísérjék figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan frissítjük híreinket.

A közterületeken keletkezett viharkárokat az alábbi elérhetőségeken jelenthetik be a csatolt nyomtatvány segítségével. (A magántulajdonban keletkezett károkat a biztosítótársaságok felé kell bejelenteni.)

A Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda elérhetőségei:

Telefon: +36/20 386-5942

Fax:482-1031
email: ringd@bp22.hu

 

 

Önkéntesek jelentkezését várjuk a viharkárok eltakarításához!
Jelentkezni a budafokteteny.hu/onkentes oldalon vagy ügyfélfogadási időben telefonon a 229-2611/115 vagy 195-ös melléken lehet.