Ugrás a tartalomra

Jókedvű tavasznyitó az idősklubban

2015. június 08. hétfő
Az önkormányzat Szociális Szolgálata negyedik éve rendezi meg május közepén tavasznyitó rendezvényét Nyitnikék néven a kerületi idősklubok számára
Jókedvű tavasznyitó az idősklubban

A vidám hangulatú zenés-táncos mulatságon minden kerületi nyugdíjas ingyenesen vehetett részt. A Levendula Klub kerthelyiségébe a nagytétényi és a Szivárvány Klubból is érkeztek jókedvű idősek. A tavaszi programot Szepesfalvy Anna alpolgármester nyitotta meg. 


– Mindig nagy örömmel jövők ide, hiszen itt csupa vidám és jókedvű idős emberrel találkozom – vallotta be az alpolgármester. Munkácsiné Németh Magdolna, a Levendula Klub vezetője annak idején azért találta ki ezt a rendezvényt, hogy az idősek a már megszokott, jó programok és foglalkozások mellett táncos mulatságon is részt tudjanak venni. – Azt látjuk, hogy egyedül már nem mernek kimozdulni az idősek otthonról. Itt viszont a megszokott helyükön és ismerősök társaságában sokkal nagyobb biztonságban szórakozhatnak. Sok visszatérő fellépő van, akik nagy örömmel jönnek – mutatott rá a klubvezető. Az első szereplők a klub „testvéróvodájából”, a Csemetekert Tagóvodából érkeztek. Tavaly kezdődött a kapcsolat a két intézmény között, amikor is az óvodások és az idősek együtt ültettek fát a klub udvarán. Most tavaszi verseket és dalokat adtak elő a gyerekek. A kicsik után Tamon Erika énekelt, Turáni Csongor és Szabó Mariann ír népzenét játszott, Győri Sipos Gergő és Kulcsár Luca pedig néptáncműsort adott elő. Jászfalvy Eszter versekkel lepte meg a közönséget. A kerthelyiség egyik szegletében egy kiállítás is nyílt, amelyen az idősek által készített alkotásokat vásárolhatták meg a vendégek. A befolyt összegből a további alkotásokhoz szükséges alapanyagokat vesznek a klubtagoknak.

(Viszkocsil Dóra)