Ugrás a tartalomra

Jól halad a hétszáz fa ültetése a 22. kerületben

2021. május 31. hétfő
Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza hétszáz fát adományoz a 10 millió Fa Alapítványnak. A helyszínek kiválasztásában a kerületi önkormányzat segít. A fák egy része közterületre, más része intézményekhez kerül, illetve közel a feléből egy kiserdőt hoznak létre. A 77. fát Karsay Ferenc polgármester ültette el a mai napon a József Attila lakótelepen.
Jól halad a hétszáz fa ültetése a 22. kerületben

Jól halad a 700 adományozott fa elültetése, a 10 millió Fa Alapítvány és az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza önkéntesei már 76 példányt elültettek. A 77. fa elültetésére a szervezők Karsay Ferenc polgármestert kérték fel, aki egy virágos kőrisfát ültetett el az Egyház és az Alapítvány képviselőivel közösen.

Az eddig elültetett fák közül 41 db virágos kőris, 32 db ezüst hárs és 3 db mecsek kőris, mind többéves és több méter magas fa. A szervezők kifejezetten figyelnek arra, hogy csak a kerületi szabályozásoknak eleget tévő, nem invazív, magyar fafajtákat helyezzenek el.

„A 10 millió Fa Alapítvány célja, hogy legalább annyi fát ültessünk el Magyarországon, ahányan hazánkban élünk, hiszen a klímaváltozás elleni küzdelem egyik legfontosabb eszköze a faültetés. A városban elültetett fáknak óriási erejük, jelentőségük van. Amellett, hogy oxigént termelnek, szerepet játszanak a légkörben keringő szén-dioxid feldolgozásában, lekötik, szűrik a szennyező anyagokat, védelmet nyújtanak a zaj, a rázkódások és a rezgések hatásai ellen is, amellyel még a környező lakóépületeket is védik. Az Egyház adománya nagymértékben hozzájárul ehhez.” – tette hozzá Hervai Franciska a 10 millió Fa Alapítvány főkoordinátora.

Nagy öröm számunkra, hogy a 10 millió Fa Alapítványban kiváló szakmai partnert találtuk fa adományozási projektünkhöz és a helyi önkormányzat szakemberei is mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több fát és minél gyorsabban el tudjuk ültetni. Ezeknek a fáknak az ültetésével szeretnénk hozzájárulni a kerület aktív zöldítési kezdeményezéséhez, és kárpótolni a kerület lakosait azokért a vadon nőtt fákért, amelyeket pár éve a területünk tereprendezésekor el kellett távolítani.” – mondta el Szobonya Olivér, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza szóvivője.

A faültetés a tervek szerint és az időjárás függvényében június végéig folytatódik, majd a nyári kánikula elmúltával ősszel indul újra.

Jól halad a hétszáz fa ültetése a 22. kerületben

Fotók: Horváth Tamás