Ugrás a tartalomra

Jól sikerülhet a „premier”

2021. július 13. kedd
Boér Gábor keze alatt alakul a régi-új Budafok
Jól sikerülhet a „premier”

Jóllehet néhány kulcsjátékos – jobbára a kölcsönben nálunk tartózkodók – eltávozott, érkezett néhány új fiú is, de alapvetően megmaradt az elmúlt idényben az NB I-ben sokáig vitézkedő, majd a hajrára elfáradó labdarúgócsapatunk. Egyéves élvonalbeli tagság után ismét az NB II-ben szerepel a BMTE, és előbb harkányi, majd hamarosan szlovéniai edzőtáborozással készül az augusztus elsején rajtoló új idényre.

„Többet kaptam, mint amit vártam.” Ha a BMTE NB II-es labdarúgócsapatának május végén érkezett új edzője, Boér Gábor ezzel a mondattal kezdi beszámolóját első budafoki élményeiről, akkor itt már olyan nagy baj nem lehet. Mondjuk nem ismerek olyan játékost vagy szakembert, aki kellemetlen élményekkel távozott volna a Promontor utcából, de akkor is jólesik hallani a korábban a ZTE csapatánál dolgozó szakvezető szavait.

„Július 12-én utazunk a tíznapos szlovéniai edzőtáborba, oda, ahol az elmúlt években – még Csizmadia Csaba edző vezetésével – többször is járt a csapat. Eddig két edzőmeccsen vagyunk túl, még a harkányi összetartásunk előtt, amelyről pénteken tértünk haza, Siófokon léptünk pályára, ott 2-1-re győztünk Papp Marcell és Medgyes Sinan góljaival, majd most pénteken ismét 2-1-re nyertünk, ezúttal a Szentlőrinc SE ellen, a gólokat László Dávid és Mervó Bence szerezte. Ez utóbbi meccsen a Honvédtól igazolt Horváth András védte a kapunkat az első félidőben, az összeállítás a következő volt: Horváth – Margitics, Jagodics, Khiesz, Kotula – Filkor, Nándori – Farkas B., Kovács D., Szabó M. – Mervó, szünet után a sérült Ihrig-Farkas kivételével mindenki szóhoz jutott.”

Boér Gábor beszámolójából kiderül, hogy a csapat a felkészülésben ott tart, ahol ilyenkor tartania kell.

„Ez az időszak a komoly terhelésről szól, ki kell alakítani a csapategységet, ami az elmúlt években is jellemezte a Budafokot. A gárda gerince megmaradt, persze vannak kisebb-nagyob változások.

„Fontos, hogy kialakuljon a kohézió a csapaton belül – folytatta a mester. – Amit elterveztünk, azt el tudtuk végezni, a sérülések eddig jobbára elkerülték a csapatot. Huszti András, Skribek Alen, Zsóri Dániel, Kulcsár Kornél, Zeke Márió, Oláh Bálint eltávozott, Horgosi Donát, Szalai Dániel érkezett. Mervó Bence kezdi visszanyerni a formáját hosszú sérülése után, most a Szentlőrincnek is rúgott egy gólt. Egyelőre a kísérletezés fázisában tartunk, most tapasztalom ki a keret erősségeit, gyengeségeit. Tíz nap Szlovénia áll előttünk, sokat remélek ettől az edzőtábortól.”

A szakvezető tehát jól érzi magát Budafokon, a családias hangulat kedvére való, bár ebben nincs semmi meglepő.

„Sok barátom lakik itt Budafokon, ismerem a környezetet, de még a magas elvárásaimhoz képest is kellemesen csalódtam. De nem is ez a lényeg, hiszen pontosan tudom, hogy az edzőt az eredményei minősítik. Augusztus elsején kezdődik az új szezon, a III. kerület otthonában lépünk pályára, bízom benne, hogy jól sikerül a premier.”

(Ch. Gáll)