Ugrás a tartalomra

Jövőre is folytatódnak a fejlesztések

2015. december 03. csütörtök
ÁLLÁSPONT - Németh Zoltán alpolgármester
Jövőre is folytatódnak a fejlesztések

Fontos döntést hozott a képviselő-testület a novemberi ülésén. Már most határoztunk a 2016. évi fejlesztések fedezetéről. Ennek az a célja, hogy a terveztetéseket és a közbeszerzéseket idejében el lehessen indítani, hiszen a 2016-os költségvetés egyébként csak a Fővárosi Közgyűlés döntése után, február–márciusban születhet meg.

A legnagyobb munkák közül érdemes megemlíteni – a teljesség igénye nélkül – a következőket.

Számos földút kap aszfaltburkolatot, így többek között a Bíbic, Hollandi, Tatárka utca érintett szakasza. Útfelújítást tervezünk az Alkotmány utcában (a Tegzes és a Tatárka utca között), a Katáng és a IV. utcában. Járdát építünk a Vincellér, Lókos, Tatárka utcában. Megépítjük a gyalogút járdáját a Csuszka és a Vincellér utca között, és gyalogút épül az Ispiláng utcánál is. A XI. kerülettel közösen tervezzük a Vöröskúti határsori lépcső felújítását, amelyet kerületünk már idén elkezd az alsó, kizárólagosan budafok-tétényi szakasszal. A Dózsa Gy. úti orvosi rendelő előtt az árok lefedésével parkoló épül, és a Felsősas u.–Tóth J. utcai parkolót felújítjuk.

Folytatjuk a Rózsakerti lakótelep közterületeinek és zöldterületeinek megújítását az idén készült tervek kivitelezésének megkezdésével, jövőre 100 millió forintot különítettünk el erre. Megkezdjük a József Attila utcai lakótelep köz- és zöldterület-fejlesztési programjának megvalósítását – a Rózsakerthez hasonlóan itt is közösségi tervezést követően, hiszen mindkét esetben kértük és figyelembe vesszük a lakosság javaslatait. Szintén lakossági igények alapján kezdjük el a Játék és Pécsi utcai házak közötti közterületek megújítását. Ugyancsak szerepel a jövő évi munkálatok között a Leányka utca melletti szánkózódombi játszótér felújítása 20 millió forintért. A közterületi, illetve intézményi játszótereken a játszóeszközök pótlására és karbantartására 42 millió forintot szánunk. Folytatódik Budafok-belváros megújítása.

Az intézményi beruházásoknál a szakorvosi rendelő felújításának a folytatása a legnagyobb tétel mintegy 200 millió forinttal, ezt követi a Kossuth iskola tetejének cseréje, illetve felújítása, valamint a Budai Nagy Antal Gimnázium öltözője. Az Árpád utcai iskola sportpályája sátorfedést kap. A polgármesteri hivatal régóta esedékes akadálymentesítése is megkezdődhet.

A beruházások célja intézményeink magas színvonalú működtetése és a kerület közterületeinek, zöldterületeinek fejlesztése. A kerület zöldarculatát szeretnénk még markánsabbá tenni. Az út- és járdaépítéseknél a lakossági kezdeményezéseket időrendben és a közlekedés szempontjából fontossági sorrendben elégítjük ki.