Ugrás a tartalomra

Jövőre ismét Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál - a 26-ik minden eddiginél sikeresebb volt!

2015. november 12. csütörtök
Három beszédes adat: 55 ezer látogató, 50 fellépő, előadó és magas elégedettségi mutató a fesztiválozó közönség részéről. A hagyományoknak megfelelően a Városházán összegezték a tapasztalatokat és ismertették a fesztiválon végzett felmérés eredményét.
Jövőre ismét Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál - a 26-ik minden eddiginél sikeresebb volt!

Teltházas volt a keddi, november 10-i megbeszélés, amelyen a többi között ismertették a rendezvénnyel kapcsolatos statisztikai adatokat, illetve a fesztiválon végzett közvélemény-kutatás eredményeit. A kerület egyik kiemelt kulturális eseményére idén is joggal lehetnek büszkék a Budafok-Tétényiek: 2 nap alatt 55 ezer látogató volt kíváncsi a fesztiválon részt vett 25 kerületi borász kínálatára és a mintegy 50 fellépő előadó produkciójára.

Elhangzott, hogy jól vizsgázott a Magdolna utcai Művész utca, sikeres volt az új helyszín, itt is sűrű volt a látogatói forgatag. A mintegy 400 megkérdezett válaszai alapján készült felmérésből kiderült az is, hogy a fesztivál közönségének több mint fele felsőfokú végzettségű, egyharmada pedig középfokú végzettséggel rendelkezik, döntő többségük kerületi lakos, de jelentős számban, több mint egyharmad arányban jöttek látogatók a főváros más kerületeiből, illetve vidéki városokból és a vonzáskörzetből is. Három fő szempont vezérelte az ide érkezőket: a pincészetek pezsgő- és borkülönlegességeinek gazdag és minőségi kínálata, továbbá a korábbi évek jó tapasztalatai és egyre inkább a változatos zenei és egyéb kulturális programok sokasága. Kiderült az is, hogy a fesztiválozók elégedettek voltak a standok, helyszínek megközelíthetőségével, tisztaságával, felszereltségével és magával a kiszolgálás minőségével is. A válaszadók szerint továbbra is a két kiemelt helyszín, az Oroszlános udvar, azaz a Borudvar és a Savoyai Jenő tér, vagyis a Pezsgő tér volt a legnépszerűbb. Ami a legbiztatóbb eredménye a felmérésnek: a válaszadók több mint fele azt írta, semmin nem változtatna jövőre, minden tetszett az idei fesztivál kínálatából. Azok közül, akik a fesztivállal kapcsolatban javaslatokat tettek a legtöbben - a megkérdezettek 5,6%-a - még több zenei programot, koncertet szeretnének jövőre.

A keddi találkozón a városvezetők azt kérték a résztvevőktől, borászoktól, árusoktól, társszervezőktől, hogy továbbra is segítsék ötleteikkel, javaslataikkal a következő, 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. Karsay Ferenc polgármester személyesen is megköszönte minden közreműködőnek a támogatást, mint fogalmazott, a "kisváros a nagyvárosban" ismét bizonyított, színt vitt a főváros életébe. Mindannyiunk közös érdeke az együttműködés, hiszen Budafok-Tétény csak így válhat valóban a főváros bornegyedévé, borvárosává - tette hozzá Karsay Ferenc polgármester.