Ugrás a tartalomra

Jubileumi főzőverseny Nagytétényben

2022. június 15. szerda
2002 nyarán tartottak először főzőversenyt Nagytétényben. Az esemény olyan népszerű volt, hogy ősszel meg kellett ismételni. Azóta évente kétszer rendezik meg a találkozót.
Jubileumi főzőverseny Nagytétényben

Sauerwein Zoltán, az esemény szervezője elmondta: 2002-ben egy baráti társaság gondolt egyet, és jó ötletnek tartotta, hogy összehozzák a környéken élőket, barátokat, rokonokat. A neve kicsit csalóka, mert nem a versenyzésről szól ez az esemény. Az első találkozó olyan jól sikerült, hogy ősszel is megtartották, és azóta is évente kétszer rendezik meg. A nyár eleji programon szabad stílusban lehet főzni, az őszi pedig tematikus rendezvény, amelyen minden évben más-más stílusú (gombás, paprikás, babos stb.) ételek készítésével mérhetik össze tudásukat a jelentkezők.

Az idén nagyon sokszínű volt a kínálat, vadételektől a halászléig széles volt a választék. A zsűri vizsgálja a belefektetett munkát, az ízvilágot, illetve a tálalást is.

A jubileumi főzőverseny győztes fogása idén a Huberoton csapat „Tétényi vadászkerülője” lett, a második és a harmadik helyet pedig velős birkapörkölt és vadmalacpörkölt vitte el.

A 20., jubileumi nagytétényi főzőversenyt a Kerület Napján, június 11-én rendezték meg a Szent Flórián téren, a Kastélyparkban.

 

Fotók: Horváth Tamás