Ugrás a tartalomra

Július elsejétől lehet pályázni az államilag támogatott mosógépcsere-programra

2010. január 01. péntek
Pályázatot kizárólag elektronikus úton, a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személyek nyújthatnak be
Július elsejétől lehet pályázni az államilag támogatott mosógépcsere-programra

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium május 28-án adta ki az Otthon Melege Programhoz kapcsolódó pályázati felhívást. Az 500 millió forinttal támogatott program keretében legfeljebb 45 ezer forint vissza nem térítendő támogatás kapható a régi mosógépek energiatakarékos új készülékre történő cseréjéhez – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a háztartási készülékeket gyártó és forgalmazó cégeket tömörítő CECED Magyarország Egyesülés cégvezetője, Mészáros Fanni.
Hozzátette, felmérésük szerint 2013-ban a mosógépek csaknem 43 százaléka volt nyolcévesnél idősebb, 2015 elején viszont ez az arány már meghaladta a 49 százalékot, hasonlóan a háztartási nagygépekhez, amelyeknek már 59 százaléka idősebb nyolc évnél.

 A jövő héten induló mosógépcsere-programra a pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatnak be a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személyek.  A támogatással olyan elől- vagy felültöltős mosógép szerezhető be, amellyel minimum 10 százalékos energia vagy évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást lehet elérni. A megtakarítási adatokat a pályázati portál automatikusan számítja ki. A támogatás mértéke a készülék árának 50 százaléka, de maximum 25, 40, vagy 45 ezer forint, a mosógép energiaosztályától függően. A pályázati lehetőség régiónként nyílik meg, jelentkezni szeptember 30-ig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet. A 13 tagú CECED Magyarország Egyesülés segíteni kívánja a pályázókat.

 

Forrás: MTI

További részletek: www.csereprogram.hu