Ugrás a tartalomra

Június hónap művésze: Bakos András

2015. június 22. hétfő
Jelenleg egy multinacionális cégnél dolgozik dizájnérként Németországban. Szabadidejében fest és a Doktori Disszertációját írja.
Június hónap művésze: Bakos András

Bakos András önéletrajza:
Vajdaságban születtem, 22 éve élek Magyarországon. Budafokra még Általános iskolás koromban költöztem, a Kossuth Lajos Általános iskolában tanultam. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen szereztem diplomát festőszakon 2007-ben, utána Doktori Tanulmányokat végeztem Pécsett. Ösztöndíjasként tanultam Francia és Spanyol egyetemeken is, ahol rézkarcot illetve fotózást tanultam.
Jelenleg egy multinacionális cégnél dolgozom dizájnérként Németországban. Szabadidőmben festek és a Doktori Disszertációmat írom.

Munkáimban a modern tér illetve a személyiség kapcsolata játszik döntő szerepet. Köztereket festek illetve arcokat, plakátszerű megvilágításban, környezetüktől megfosztva. A belsőtereket ábrázoló munkákon az emberek árnyakként jelennek meg, ellenpontozva a tér személytelenségét, de egyben beleolvadva a környezetbe. Főként olajjal dolgozom vásznon, de kedvelem a rézkarcot is, valamint az akvarellt. A festészet és a fotográfia kapcsolata az a téma, amelyet már régóta kutatok, a munkáimat is ebben a szellemiségben festem. A kettő kapcsolata adja a képek életszerű, mégis tárgyi valóságtól elvonatkoztatott jellegét.

Egyéni kiállítások:
2011: “Wunsch und Wirklichkeit” - Art.Istgeléria, Castrop-Rauxel, Németország
2007: Maranello, Pista Fiorano (Ferrari Company)
Representing Hungary on a charity auction during the celebration of the 60th anniversary of the Ferrari company.
2006: Casa de los alumnos, Universidad de la politechnica, Valencia
2005: Máriaremete ökumenikus iskola
2001: Madách Imre Gimnázium

Díjak :
2010: Erasmus ösztöndíj: Angers, Franciaország
2009: A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. a Csend Napja című rendezvénye keretében kiírt „Requiem az életért” című grafikai pályázat: I. helyezés
2008: Amadeus Alkotóház – Pályakezdő Program ösztöndíjasa
2007: Ferrari 60. születésnap, művészeti pályázat I. helyezett
2006: Erasmus ösztöndíj: Valencia, Spanyolország
2002: Amatőr képzőművészeti alapítvány festészeti különdíj
2001: Budapesti középiskolai rajzverseny grafikakategória I. helyezés